Heta Korpivaara

Naisten Korisliigan runkosarja päättyy lauantaina Summahallilla

Naisten Korisliigan runkosarja päättyy lauantaina. Panosta riittää vielä viimeisellä kierroksella niin Hongalla kuin muutamalla muullakin joukkueella. Honka saa vastaansa Summahallilla pelattavassa ottelussa Äänekosken Huiman. Voitolla Honka ottaa kotiedun ensi viikolla alkaviin puolivälieriin.

Naisten Korisliigan sarjataulukko näyttää ennen viimeistä kierrosta seuraavalta: Lappeenrannan Catz on varmistanut runkosarjan voiton. Kakkossijasta taistelevat Vimpelin Veto ja Hyvinkään Ponteva. Mikäli Vimpelin Veto voittaa viimeisellä kierroksella Forssan Alun, ottaa se kakkossijan ja varmistaa samalla sen, että Honka sijoittuu runkosarjassa neljänneksi. Vaikka FoA onnistuisikin voittamaan Vimpelin, ottaa Honka kotiedun kaatamalla Huiman. Jos FoA voittaa ja Honka häviää, menee kotietu forssalaisille.

Summahallilla pelattavassa ottelussa siis riittää panosta. Kevätkaudella uudistunut Huima on noussut sarjataulukossa vauhdilla ja tulee sijoittumaan runkosarjassa kuudenneksi, jolla sijoituksella joukkue on mukana pudotuspeleissä. Lauantain ottelun tuloksella ei Huiman sarjasijoituksen kannalta ole merkitystä, joten Honka saa vastaansa ilman paineita ja rennosti pelaavan vaarallisen vierasjoukkueen. Huiman vaarallisuuden tietää myös Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu:

  • Huimalla on paljon yksilötaitoa ja pelitapa, joka antaa yksilöille mahdollisuuden loistaa. Joukkue pelaa erittäin vauhdikkaasti, joten yleisölle on tarjolla mielenkiintoista nähtävää. Huima on vahvistunut kauden kuluessa ja viimeisimmät vahvistukset tekevät joukkueesta jälleen yhden mitalisuosikin, Kujansivu toteaa.

Mikäli Honka saa puolivälieriin kotiedun, aloittaa se pelit tiistaina 22.3 klo 17:30 Tapiolan urheiluhallilla. Jos taas kotietu menee Forssan Alulle, pelataan Hongan ensimmäinen kotiottelu torstaina 24.3 klo 19:30 Tapiolassa.

Ottelu Tapiolan Honka – Äänekosken Huima pelataan lauantaina 19.3 klo 15:00. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Summahallilla. Otteluun on vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa!

19.3 Honka-Huima slide