Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja on Hongan Sidney Cook

Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Sidney Cook. 190-senttinen sisäpelaaja on pelannut koko alkukauden nousujohteisesti ja tehnyt tasaisen varmaa jälkeä kaikissa otteluissa.

Kausi 2018-19 on Hongan Sidney Cookille toinen koripalloammattilaisena. Lähes 190-senttinen sisäpelaaja lähti ammattilaisuralleen Virginia Techin NCAA-joukkueesta ja pelasi menneellä kaudella Puolassa ja kevätkaudella Liettuassa BC Suduvan riveissä.

Tällä hetkellä Hongalla on kasassa runkosarjassa kahdeksan pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa seitsemänteen sijaan. Hongan alkupelit lähtivät tahmeasti liikkeelle, mutta nyt joukkue on kasannut rivejään ja napannut jo kolme voittoa putkeen edelliskuun aikana.

Cookin panos joukkueelle on ollut korvaamaton kaikissa peleissä, ja tällä hetkellä Cook on joukkueensa paras pisteissä (22,9), sekä levypalloissa, joiden keskiarvoksi on kertynyt 12,4. Marraskuussa Cook kirjautti myös naisten liigan korkeimman teholukeman, joka oli huima 30,7. Viime kuukauden aikana Cook tehtaili pisteitä keskiarvolla 24,7, levypalloja lukemalla 14,7, ja koriin johtaneita syöttöjä 1,7 per peli.

Cook odottaa toistaiseksi vielä pysäyttäjäänsä, sillä naisen pitely on osoittautunut vaikeaksi kaikille vastustajille. Cookin ehdottomaan vahvuuteen kuuluu monipuolisuus kaikilla pelin osa-alueilla. 24-vuotias Cook on paitsi ulottuva levypallotaistelija, myös heittouhan kaaren takaa omaava sisäpelaaja, mikä on aiheuttanut harmaita hiuksia vastustajajoukkueille pitkin alkukautta.

Alkuperäinen uutinen osoitteesta www.basket.fi

Hongan naiset kohtaa seuraavaksi vieraissa ToPo-naiset tiistaina 4.12 sekä HBA:n 8.12 lauantaina. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan liikuntahallilla tiistaina 11.12 jolloin vieraaksi saapuu Kouvottaret.