Naisten Korisliigan kevätkausi käyntiin viikonloppuna Tapiolassa

Tapiolan Hongan nuori ja energinen naisten joukkue pelasi erinomaisen syyskauden. Nuoren joukkueen peliesityksiä ei voi arvioida pelkästään voittojen ja tappioiden perusteella, mutta myös sillä saralla joukkue menestyi hienosti, voittaen yhtä vaille puolet otteluistaan (6/14). Ennen kaikkea joukkue pelasi upeaa koripalloa, joka oli aktiivista ja innokasta koko kentän peliä.

Kevätkauteen Honka lähtee sarjan sijalta kuusi. Tasaisessa keskikastissa on Hongan lisäksi joulutauolla vahvistunut Hyvinkään Ponteva sekä sarjan yllättäjiin laskettava Tampereen Pyrintö. Etenkin kotikentällä Tapiolan urheiluhallilla Honka oli syksyllä vahva, voittaen viisi seitsemästä kotiottelustaan. Nuoren joukkueen pelin selkäranka on amerikkalaistakamiesJennifer Schlott, joka 23-vuotiaana on joukkueen vanhin ja kokenein pelaaja. Pallon kanssa huipputaitava Schlott on sarjan korintekijätilastossa kuudentena 18,7 pisteen keskiarvolla ja syöttötilaston neljäs 3,9 syötön ottelukohtaisella keskiarvolla. Schlottin ympärillä on tasainen joukkue, joka on heittänyt sarjassa eniten kolmen pisteen heittoja. Sara Rokkanen (36,8 %), Elina Koskimies (39,5 %) ja Saara Sandell (36,7 %) kuuluvat kaikki sarjan parhaimmistoon kaaren takaa. Vastustajan isoja pelaajia kaitsee nuori, mutta kovaa pelaava kaksikko Tuuli Menna ja Iina Salmenkivi.

Tulevana viikonloppuna Honka pelaa kotikentällä kaksi ottelua. Lauantaina ”Mankkaan halliin” saapuu paikallisvastustaja ToPo Naiset, joka kukisti Hongan syksyllä TV-ottelussa tiukkojen vaiheiden jälkeen Helsingin Jäähallissa. Sunnuntain vastustaja on Kenya Robinsonin johtama Äänekosken Huima.

Lauantain vastustajan, sarjanelosena olevan ToPon joukkue on ladattu täyteen suomalaista naiskoripallon huippuosaamista. Hongan kasvatti, monipuolinen Heta Korpivaara, palasi Euroopan kiertueeltaan Suomeen ja on ollut sarjan parhaita pelaajia, ellei paras. 22,0 pisteen keskiarvolla koreja mättävä laituri on sarjan toiseksi paras korintekijä ja seitsemänneksi paras levypallonainen (9,8). Korpivaaran rinnalla korin alla puurtaa tuttu kasvo, Niina Laaksonen. 185-senttinen sisäpelaaja on ollut jälleen kerran vakuuttava. 20,0 pisteen keskiarvo oikeuttaa korintekijätilaston kolmanteen sijaan ja 14,1 levypalloa kyseisen tilastokategorian kärkipaikkaan. Laatupelaajat eivät lopu suinkaan tuohon tehokaksikkoon. Dionne PoundsVilma ja Vilja Kesänen sekä Venlakaisa Pursiainen ovat erinomaisia pelureita. Vilma Kesänen on tosin loukkaantumisen takia pelannut vasta yhden ottelun tällä kaudella.

Sunnuntain vastustaja Äänekosken Huima on ToPoa pykälän ylempänä sarjassa. Huiman kokoonpanosta löytyy luonnollisesti maaliskuussa 45-vuotta täyttävä Robinson, joka pelaa edelleen huipputasolla. Siitä kertovat tämän kauden tilastokeskiarvot 13,9 pistettä, 11,9 levypalloa ja 2,6 syöttöä. Kaksi muuta amerikkalaispelaajaa, takapelaaja Michaela Houser ja sentteri Chandra Harris ovat erinomaisia vahvistuksia. Lisäksi joukkueesta löytyy mm. viime kaudella naisten Korisliigan vuoden tulokkaaksi valittuCamilla Grönberg.

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu odottaa innolla pääsyä jälleen tositoimiin:

– Tauon jälkeinen valmistautuminen on käytetty oman pelikonseptin perusasioiden parissa. Molemmat tuplakierroksen vastustajat pelaavat äärimmäisen kovaa ja tarjoavat siten erinomaisen haasteen nuorelle joukkueellemme. Fyysinen ja vauhdikas viikonloppu tiedossa, Kujansivu kertoo.

Tervetuloa seuraamaan viikonloppuna naisten huippukoripalloa ja energistä Hongan joukkuetta Tapiolan urheiluhallille. Liput otteluihin voi ostaa edullisesti ennakkoon osoitteessawww.lippuautomaatti.fi/honka. Myös ovelta saa lippuja, lipunmyynti aukeaa 1 h ennen ottelun alkua.

Honka – ToPo
La 10.1 klo 14:00

Honka – Huima
Su 11.1 klo 15:00