Naisten Korisliigan ensimmäinen ottelukierros pelattu, Honka viidentenä

Naisten Korisliigassa on saatu pelattua ensimmäinen kokonainen ottelukierros ja honkalaiset ovat asemoituneet hyvälle iskuetäisyydelle sarjakärjestä. Honka löytyy nyt siis sarjataulukon viidenneltä sijalta voitettuaan yhdeksästä ottelustaan viisi. Sarjaa hallitsee odotetusti Peli-Karhut, joka on kaatunut syyskauden aikana vain kertaalleen, jolloin ToPo oli viidellä pisteellä vahvempi. Syyskauden trendi pitkälti kaikilla joukkueilla on ollut otteluiden tasoheilahtelut, tämä toki on nostanut sarjan mielenkiintoa.

Hongalle voittoja on siis kertynyt alkukaudesta viisi, kolmesti voitto on irronnut kotona, kahdesti vieraissa. Naisten Korisliigan tilastoissa 20 parhaan pisteentekijän joukosta löytyy kolme honkalaista: amerikkalaisvahvistukset Cierra Walker (14.) ja Maddi Utti (15.) 15.44 pisteen keskiarvolla, sekä honkalaislupaus Elsa Lemmilä 15.33 pisteellä ottelua kohden. Levypallotilastossa piikkipaikkaa koko sarjasta pitää hallussaan Maddi Utti, kovalla 13.22 riban keskiarvolla. Uttin nimi komeilee myös syöttötilaston viidennellä sijalla 5.11 koriinjohtaneen syötön ottelutahdilla. Viimeisestä viidestä ottelustaan Honka vei voittopisteet HBA:lta sekä Catzilta ja taipui ViVelle, PeKalle ja EBT:lle. 13 honkalaista on pelannut liigajoukkueessa tällä kaudella. Honkalaiskasvateista liigadebyyttinsä ovat tehneet: Marianne Määttänen, Ronja Orpo, Noora Sipponen ja Stella Jokela.

Urhea-hallissa Honka vahvempi viimeisessä kohtaamisessa HBA:n kanssa. Ville Vuorinen nappasi huikean kuvan, jossa vastakkain honkalaiskasvatit Elina Aarnisalo ja Elsa Lemmilä.

Marraskuussa joukkue pelaa vielä kahdesti, joista ensimmäinen kamppailu käydään tulevana keskiviikkona 16.11. klo 18.30 ToPo:n vieraana Töölön Kisahallilla. Torpan Pojat sijoittuu ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen sarjan kolmanneksi, yksi voitto enemmän vyöllään kuin honkalaisilla. ToPo kutsuu kaikki pk-seudun juniorit keskiviikon otteluun ilmaiseksi seurapaita päällään. Nyt siis Honka-vaatetta päälle ja Kisikselle! Ottelun jälkeen naisten Korisliiga siirtyy maajoukkuetauolle. Honkalaisilla tauko kestää 30.11. asti, jolloin vieraaksi Tapiolaan saadaan Kouvottaret.

Päävalmentaja Niko Nyholm: ”Meillä on yksi sarjan nuorimmista joukkueista, joten on selvää, että tässä vaiheessa kautta hyvät hetket jäävät vielä lyhyiksi. Olemme harjoitelleet hyvin läpi kesän ja syksyn, joten uskon, että se kantaa meitä vielä pitkälle kauden edetessä.”

Pienimmät honkalaisjuniorit pääsevät saattamaan kauden aikana edustusjoukkueita kentälle. Kuva: Samira Lee

Tervetuloa seuraamaan espoolaista huippukorista Tapiolaan ja kannustamaan nuori joukkue kohti uusia ennätyksiä!

Liput Hongan kotimatseihin ennakkoon osoitteesta:  www.lippu.fi/tapiolan-honka (Ei lipunmyyntiä ovilla) Hongan juniorit katsomoon ilmaiseksi myClub-mobiilijäsenkorteillaan. Lipun voi käydä ostamassa myös lähimmältä R-kioskilta tai muista lippu.fi-myyntipisteistä, kuten Ainoan Stockalta. 

KARKKIA KATSOMOON! Juniorit ovat käyneet ahkerasti kotipeleissä. Jokaisesta kotijoukkueen onnistuneesta kolmosesta lentää karkkia katsomoon. Kauden tähän asti korkeimman kaukoheittolukeman tilastoihin on heittänyt Cierra Walker ottelussa Catzia vastaan, jolloin nainen pussitti seitsemän kolmen pisteen heittoa ja huudatti juniorikatsomoa.