Naisten Korisliiga-joukkue takaisin osaksi Tapiolan Hongan toimintaa

Espoo United ja Tapiolan Honka ovat sopineet Unitedin naisten korisliigajoukkueen toiminnan siirtämisestä takaisin osaksi Tapiolan Hongan toimintaa. United keskittyy jatkossa Korisliigassa pelaavaan miesten edustusjoukkueeseen.

”Yhteistyö Unitedin kanssa sujui koko viime kauden erittäin hyvin ja Unitedin urheilulliset tulokset olivat erinomaisia. Unitedilla on kuitenkin ollut taloudellisia vaikeuksia, ja tässä tilanteessa oli luontevaa siirtää naisten joukkue takaisin Hongalle” Tapiolan Hongan toiminnanjohtaja Anne Eklund kertoo.

Pelaajasopimukset ovat jo voimassa Roosa Lehtorannan, Saara Sandellin ja Kaisa Kuisman kanssa. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja lisää sopimuksia julkistetaan lähiaikoina. Valmentajana jatkaa edelleen itse oikeutetusti Kimmo Kujansivu, jolle Hongan toiminta on tuttua jo useamman vuoden ajalta. Joukkueen apuvalmentajana toimii Tapiolan Hongan A-tyttöjen valmentaja Susanna Vartiainen.

Espoo Unitedin koripallon urheilutoimenjohtaja Reetta Piipari on tyytyväinen Unitedin ja Hongan vahvaan yhteistyöhön sekä miesten että naisten Korisliigajoukkueiden osalta. ”Naisten siirtyminen Hongan toiminnan alle ei tule juurikaan muuttamaan joukkueen tilannetta käytännön tasolla, sillä myös viime kaudella miesten ja naisten joukkueiden pelaamiseen ja harjoitteluun liittyviä asioita hoidettiin paljon yhdessä Hongan kanssa ja niin tullaan tekemään nyt alkavalla kaudellakin” Piipari kommentoi.

Naisten korisliiga käynnistyy 30.9 vierasottelulla Äänekosken Huimaa vastaan. Joukkueen alkukausi on vieraspelivoittoinen ja kotiyleisön eteen Tapiolan Urheiluhallille Hongan naisten joukkue astelee ensimmäisen kerran vasta 21.10, jolloin vastustajaksi saapuu Peli-Karhut.

Kuva: Sonja Herrala, kaudelta 2015-16, jolloin naisten Korisliiga-joukkue pelasi viimeksi Tapiolan Hongan väreissä.