Naisten Korisliiga jatkuu paikalliskamppailulla lauantaina

Hongan naiset nuiji Huiman Äänekoskella keskiviikkona 64-100 (33-47). Nyt lauantaina kevätkausi jatkuu kotihallilla, vieraaksi Tapiolaan EBT.

Espoolaisjoukkueet on kohdanneet kahdesti kuluvan kauden aikana naisten Korisliigassa. Molemmista voitot honkalaisille, joskaan ei mitenkään itsestäänselvästi. Lauantain otteluun Honka lähtee sarjakakkosena, 19 ottelusta 16 voittoa. EBT nyt kuudentena, 19 ottelua kahdeksan voittoa. Vierasjoukkue lähtee paikalliskamppailuun saldonaan viimeisestä kolmesta ottelusta yksi voitto (FoA) ja kaksi tappiota (PeKa ja HyPo). Hongan naiset on voittaneet viimeiset kolme otteluaan (Huima, HBA ja ViVe).

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kommentoi ennakkoon päivän vastusta:

”EBT:n peli on rakennettu monipuolisen sisäpelaaja Kamilah Jacksonin ympärille. Sentteri on erinomainen levypalloissa, vahva viimeistelijä ja lisäksi hyvä syöttäjä. Jacksonin vartioinnin lisäksi meidän pitää kontrolloida ottelun tempoa ja löytää heittäjät kaarelta.”

EBT:n luotsi Niko Hellman tietää Hongan olevan vaikea joukkue puolustettavaksi:

”Hongalla on kaksi erinomaista ison pään pelaajaa, sarjan paras pointti ja sarjan paras suomalainen heittäjä. Tämän lisäksi kun vielä kaikki loput pelaajat ovat uskottavia kolmeen pisteen heittäjiä niin on selvää, että kyseessä on erittäin vaikeasti puolustettava joukkue. Meidän tulee pitää huoli, että Honka ei saa toisia mahdollisuuksia hyökkäyspäässä eli pelata joukkueena puolustuslevypalloista ja päästä siten juoksemaan kenttää. Puolella kentällä hyökätessämme meidän tulee päästä 3 sekunnin alueelle avataksemme Hongan puolustusta.”

Naisten Korisliiga: Tapiolan Honka vs. Espoo Basket Team Tapiolan urheiluhallilla lauantaina 3.2. klo 14.00. Liput ovelta 10/5€, Hongan juniorit ilmaiseksi sisään mobiilijäsenkorteilla. 

Kuva: Mikko Rajala