Naisten joukkueet valmistautuvat kauteen – mukana iso nippu omia kasvatteja

Tapiolan Hongan naiset pelaavat ensi kaudella naisten Korisliigaa sekä valtakunnallista I-divisioonaa. Joukkueiden harjoitusryhmät tekevät tiivistä yhteistyötä läpi kauden mukanaan myös 19-vuotiaiden nuorten pelaajat. Naisten edustusjoukkueen pelaajarinkiin nousee monta nuorta honkalaiskasvattia.

Naisten harjoitusryhmä on kesän ajan koostunut 2003-syntyneistä ja sitä vanhemmista pelaajista. Elokuun lopussa muodostetaan edustusjoukkueen harjoitusryhmä, joka elää symbioottisessa suhteessa naisten divarijoukkueen sekä 19-vuotiaiden joukkueen kanssa. Joukkueiden yhteisenä tavoitteena on kilpailla, kehittää pelaajia ja luoda hyvät olosuhteet edetä pelaajauralla. Menneen kauden liigajoukkueesta kaksi pelaajaa ponnisti ensi kaudeksi ulkomaille jatkamaan uraansa. Onnea matkaan Roosa Lehtoranta (Belgia, Antwerp Giants) sekä Kaisa Kuisma (Portugal, Vitoria Sport Clube)!

Naisten korisliigajoukkueen runko tulee rakentumaan vahvasti nuorten ympärille, vaikka toki kentällä nähdään myös kokeneempaa kaartia. Ensimmäiset viisi julkaistavaa pelaajasopimusta ovat nuorten sarjoista naisiin nousevia pelaajia. Ensi kaudella Hongan naisten ringissä tullaan näkemään sekä 19-vuotiaiden Suomen mestaruuden, että N1D mestaruuden viime kaudella voittaneesta joukkueesta Noora Markkanen, Annika Hyttinen, Lotta-Kaisa Paltemaa sekä vahvan liigadebyyttinsä viime kaudella tehnyt Alexandra Ailus. Amerikan yliopistokentiltä takaisin Espooseen viime kaudella palannut ja niin divarissa kuin edustusjoukkueessakin pelannut Camilla Simola jatkaa Hongan naisissa.

Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Kimmo Kujansivu kommentoi alkavaa kautta ja nuorten pelaajien esiinmarssia:

”On erittäin tärkeä, mutta myös luonnollinen asia, että seuran junioreista kasvaa uusia pelaajia edustusjoukkueeseen. Ensi kaudella nuorilla pelaajillamme on jälleen kerran hyvä mahdollisuus pelata todella kovia pelejä edustusjoukkueessa, kehittyä pelaajina ja ottaa urallaan askel eteenpäin. Naisten Korisliiga on erinomainen sarja, josta löytyy laadukkaita joukkueita ja kovissa sarjoissa meritoituneita jenkkipelaajia. Myös divarin kilpailullinen taso on ollut nousussa ja sarjasta löytyy paljon tulevia liigapelaajia.”

N1D ja 19-vuotiaiden tyttöjen luotsina jatkava Susanna Strömberg odottaa tulevalta kaudelta hyviä kamppailuasetelmia jokaiseen otteluun:

”Viime kaudella N1D oli mahtava paikka nuorille päästä pelaamaan kovia ja tiukkoja aikuisten pelejä, joista oppiminen on hyvä askelma kohti naisten liigatasoa. Toivottavasti niin omista kuin vastustajista löytyy taas pelaajia, jotka haluavat pitää sarjaa arvossaan haastamalla, taistelemalla ja kamppailemalla joka pelissä.”

Tapiolan Hongan kausikortit niin naisten, kuin miesten otteluihin tulevat myyntiin syyskuun alussa. Otteluohjelmat on julkaistu TÄÄLLÄ.