Naisten joukkue joulutauolle sarjakakkosena

Tapiolan Hongan naisten syyskausi Korisliigassa päättyi keskiviikkona paikallisvastustaja Torpan Poikien vieraana legendaarisessa Töölön Kisahallissa. ToPo on sarjan vahva ennakkosuosikki, tiivis sekä kokemusta täynnä oleva joukkue. Hongan naisten syyskausi päättyi harmilliseen tappioon sinnikkään taistelun jälkeen. 

Syyskauden aikana naiset ovat esittäneet hienoja esityksiä, ja napanneet tärkeitä voittopisteitä Tapiolaan. Naisten joukkueessa on jatkuvuutta viime kauden joukkueesta, mikä on näkynyt joukkueen yhteen pelaamisessa. Jo viime kaudelta tuttu amerikkalaisvahvistus Cierra Walker on luonut omalla johtajuudellaan joukkueen kovaan iskuun pienistä takaiskuista huolimatta. Cierran lisäksi joukkueen isoa roolia ovat kantaneet takamies Marianne Määttänen sekä korin alla operoiva Armi Anttila.  

Syyskauden vahvasti aloittanut toinen amerikkalaisvahvistus Tayanna Jones oli monella osa-alueella miltei lyömätön. Monipuolisuutta joukkueeseen tuonut Tayanna palkittiinkin lokakuun kuukauden pelaajana huikeilla tilastoriveillä. Perhesyiden vuoksi Tayannan syyskauden loppu jäi pelaamatta, mutta odotamme hänen paluutaan takaisin kentille kevätkauden alkuun.  

Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, jolloin kokeneiden pelaajien panos on arvokasta niin peleissä kuin treeneissä. Tätä tärkeää osa-aluetta tuo nuoreen joukkueeseen kasvattajaseuraansa palannut Petra Noponen. Kokemuksen lisäksi Petra tuo joukkueeseen vaarallista heittovoimaa, mikä on näkynytkin viimeisissä otteluissa sukan heilumisena. Koko sarjan kolmen pisteen heittoprosenteissa honkalainen on toisella sijalla 43,86 prosentilla.  

Toinen paluumuuttaja Maija Kuisma sekä kaikille honkalaisille jo tuttu Ronja Orpo ovat esitelleet energisiä otteita pelikentillä. Maijan varma pallonkäsittely sekä nopeat floatterit luo hyökkäykseen monipuolisuutta. Ronjan aggressiivinen puolustaminen saa taas vastustajat vaikeuksiin. Taskusta löytyy myös varma kulmakolkki ja korinalla väläytellyt harhautukset sekä viimeistelyt. Emma Ristolan kausi lähti vahvoilla otteilla käyntiin, mutta viime aikoina pienet vaivat ovat haitanneet harjoittelua. Odotamme innolla ahkerasti puolustavan Emman paluuta kentille! 

Kovan treenaamisen kautta Katariina Tanhuanpää on päässyt pistämään vastustajan takamiehet solmuun vikkelällä koko kentän puolustuksellaan. Viime kaudelta tuttu Hongan kasvatti Stella Jokela on taas näyttänyt vahvoja sekä taistelutahtoisia otteita korin alla. Molemmat ovat myös päässeet näyttämään naisten I divisioonassa taitojaan isommissa rooleissa. Myös Carolina Rahkonen sekä Carita Arponen ottivat vauhtia alkukaudesta naisten I divisioonasta. “Caron” tsemppaaminen puolustuspäässä ja irtopalloihin syöksyminen on taattua tavaraa. “Carkin” heittovoima sekä päämäärätietoiset ajot korille vakuuttavat katsomossa. 

Joukkueen fysiikkavalmentaja Samuli Moilanen ja fysioterapeutti Jasmi Latvala ovat pitäneet huolta pelaajien lihaksista ja teippailuista. “Meillä on ollut vähän erilainen syyskausi, mikä on pakottanut jokaisen kasvamaan niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kaikesta huolimatta joukkue on jatkanut ahkerasti työntekemistä päivästä toiseen! On hienoa nähdä, miten nuori joukkue on osoittanut vahvuutensa. Pelasimme lukuisista muuttujista huolimatta hyvän ja ehjän syyskauden. Nyt huilataan hetki ja nautitaan joulusta! Iso kiitos faneille ja yhteistyökumppaneille!” kommentoivat valmennuksesta Niko Nyholm ja Reetta Piipari

Näillä fiiliksillä joulutauolle! Hongan naisten joukkueen keskittyminen on jo tammikuussa alkavaan kevätkauteen, jolloin aletaan taistella toden teolla sarjan ratkaisevissa otteluissa. Naiset hyppäävät takaisin pelikentille 7.1.2024, jolloin Tapiolan Urheiluhallille saapuu vieraaksi Vimpelin Veto. Tapiolan Hongan naisten joukkue kiittää kannattajiaan huikeasta kannustuksesta sekä toivottaa kaikille honkalaisille rauhallista joulunaikaa! Tammikuun alussa tavataan!