Naisten edustusjoukkueeseen kaksi uutta pelaajasopimusta – Sandvik ja Rentto

Tapiolan Hongan naisten Korisliigaa pelaava edustusjoukkue vahvistuu. Tuoreimmat sopimuspelaajat ovat Henna Sandvik ja Susanna Rentto, molemmat Hongan omia kasvatteja. Joukkue rakentuu nuoren taidon ympärille tälläkin kaudella, mutta luvassa on myös erilaisia sopimusuutisia. Nuori joukkue tarvitsee mahdollisuuden haastaa myös kokeneempaa kaartia ja sitäkin on rosteriin tulossa.

Henna Sandvik, 17,  murtautui debyyttikaudellaan naisten Korisliigassa suoraan Hongan luottopelaajien kaartiin. Tulevalla kaudella nuoren laiturin hartioille on kaavailtu lisää vastuuta ja kasvavaa roolia kentällä. Mennyt kausi oli koko joukkueelta nousujohteinen. Keskeytyksen alkaessa joukkue sijoittui liigataulukon neljänneksi. Harmittamaan jäi niin Sandvikia, kuin koko joukkuetta kun näkemättä jäi mihin asti paukut olisi pudotuspeleissä riittäneet.

”Viime kaudesta jäi todella hampaankoloon. Joukkue paransi peliä läpi kauden, eikä sitten päästy katsomaan pleijareissa mihin asti se olisi riittänyt. Viimeiset pelit oli meiltä todella hyviä ja jäivät mieleen vahvasti” Sandvik muistelee.

”Omaan kesään on kaikesta huolimatta mahtunut todella paljon korista. Kesäkuusta asti on treenattu naisten maajoukkueen kanssa ja loppukesästä pääsin vielä osallistumaan nuorten maajoukkueleirillekin.”

”Nyt on päästy jatkamaan harjoittelua Honkahallilla oman joukkueen kanssa ja se tuntuu tosi hyvältä. Honka on hyvä paikka kehittyä, kun jokaisessa treenissä ja pelissä saa haastaa hyviä pelaajia. Kehitys onkin ensi kauden tavoite. Nuoret saa meidän joukkueessa roolia ja yhteispelin toimiessa jokainen yksilö pääsee kehittymään. Haluan tulla pelaajaksi joka on monipuolinen ja saa aikaseksi paljon erilaisia ratkaisuja kentällä. Tulevaisuudessa lukion jälkeen yliopistokoripallo jenkeissä kiinnostaisi. Haluan nähdä minne asti omat taidot kantaa.”

Susanna Renton, 18, mennyt kausi ei sujunut toivotusti loukkaantumisen takia. Lopulta nuori laituri oli sivussa käytännössä koko kauden. Nyt tunnelin päässä näkyy vahvasti valoa ja motivaatio uuteen kauteen on tapissa.

”Omalta osalta kesä on mennyt tosi hyvin. Kesäkuusta asti olen päässyt treenaamaan kunnolla, joka oli itselle todella odotettu steppi lähes vuoden kestäneen loukkaantumisen jälkeen” Rentto kertaa iloisena.

”Ensi kaudella tavoittelen niitä ensimmäisiä peliminuutteja naisten Korisliigassa ja tietysti muuten ehjää kautta, jollaista ei ole hetkeen ollut.”

”Hongassa tärkeintä on aina ollut hyvä fiilis joka kerta hallille tullessa ja aina tervetullut olo.”

Hongan naisten kausi käynnistyy reilun kuukauden päästä 10.10. paikallisottelulla Espoo Basket Teamin vieraana. Kotikentällä Tapiolassa päästään pelaamaan heti 17.10. jolloin vieraaksi saapuu HBA. Kausikorttikampanja on käynnissä TÄÄLLÄ. Samalla kausikortilla pääset seuraamaan Hongan naisten Korisliigan runkosarjan kotimatsit sekä Hongan miesten runkosarjaottelut I-divisioona A:ssa.