Naisille voitto lauantain tiukassa paikallisottelussa

Naisten Korisliigan espoolaisjoukkueiden Hongan ja EBT:n kauden ensimmäisestä paikallisottelusta tuli juuri niin jännittävä, kuin paikallisotteluiden pitää ollakin.

Minna Mali johti Hongan peliä mallikkaasti. Kuva: Sonja Herrala.

Minna Mali johti Hongan peliä mallikkaasti. Kuva: Sonja Herrala.

Tasaisen avausneljänneksen jälkeen toinen jakso meni Hongalle. Didi Pounds ja Heta Korpivaara onnistuivat tasaisesti. Myös kolmannen jakson alku oli Hongan hallintaa ja Honka johti peliä jakson lopussa jo 20 pisteellä. Sen jälkeen kotijoukkue EBT sai kirivaihteen silmään ja kova loppukiri oli yllättää Hongan. Jenkkikaksikko Danielle Ballard ja Deanna Weaver toivat kotijoukkueen kahden pisteen päähän reilu minuutti ennen loppua, mutta Korpivaara ja Pounds sinetöivät Hongan 57-62 voiton vapaaheittoviivalta.

  • Yllätyksellinen peli ja espoolaisyleisölle hyvä taistelu. Ollaan tyytyväisiä, että voitettiin. EBT:lle kaikki kunnia, että nousivat mukaan peliin, Hongan kapteeni Heta Korpivaara totesi pelin jälkeen.

 

  • Vaikea kommentoida ottelua, oli sen verran kaksijakoinen peli. Toivottavasti ainakin espoolaisyleisö viihtyi. Ensimmäisellä puoliajalla pääsimme pelaamaan omilla vahvuuksillamme sellaista koripalloa, jota haluamme pelata. Toisella puoliajalla EBT teki meidän pelaamisesta vaikeaa. Heillä ei ollut enää mitään hävittävää ja he ehkä löysivät sitä kautta oman peli-identiteettinsä. He saivat meidät pois omasta hyökkäyksestä kovalla pallon paineella ja tulivat vahvasti hyökkäyslevypalloihin. Loppuvaiheissa olimme tänään vähän onnekkaampia, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoi.

Hongan pisteykkönen oli Korpivaara (22/7). Poundsille tupla-tupla (15/11). Nuoret Minna Mali (7/3/5 syöttöä) ja Iina Salmenkivi (6/5 ja kentän ylivoimaisesti korkein +/- lukema +23) täyttivät omat ruutunsa hyvin. EBT:n tuore jenkkihankinta Danielle Ballard heitti kentän korkeimman pistelukeman 23 pinnaa.

Kauden ensimmäinen paikalliskamppailu houkutteli Espoonlahden urheiluhalliin mukavasti molempien joukkueiden kannattajia. Peli oli muuten ensimmäinen, jonka vaiheita pystyi seuraamaan livenä Snapchatissa. Honka löytyy Snapchatista nimellä tapiolanhonka!

Honka pelaa tulevana viikonloppuna kaksi kotiottelua. Lauantaina 7.11 Tapiolan urheiluhallille vieraaksi saapuu Catz ja sunnuntaina 8.11 Peli-Karhut. Molemmat ottelut pelataan klo 14:00. Isänpäivän kunniaksi kaikki Hongan junioreiden isät ja isoisät, jotka tulevat sunnuntaina isänpäivän peliin yhdessä juniorin kanssa, pääsevät sisään ilmaiseksi. Tervetuloa!