Minna Mali

Naisille viikonloppuna hyvästä pelistä huolimatta kaksi tappiota

Tapiolan Honka pelasi naisten Korisliigassa viikonloppuna ajoittain erinomaista koripalloa, mutta joutui silti poistumaan tyhjin käsin molemmista otteluista ennakkoon vahvempia ToPoa ja Huimaa vastaan.

Lauantaina vastaan asettui pääkaupunkiseudun derbyssä sarjanelonen ToPo. Kaksikko Heta Korpivaara – Dionne Pounds oli oletetun kova, mutta Honka ei suostunut taipumaan. Tuuli Mennan poissaollessa hurjasti viikonloppuna uurastanut Iina Salmenkivi toi Hongan kolme minuuttia ennen ottelun loppua pisteen päähän lukemissa 80-81. Viime minuuteilla rutinoituneempi ToPo oli kuitenkin vahvempi ja vei pisteet lukemin 83-95. Hongan parhaat pistenaiset olivat Jennifer Schlott (26/6/4) ja Sara Rokkanen (19/7).

Sunnuntaina kotijoukkue Honka vei sarjakolmosta Huimaa ensimmäisen 20 minuutin ajan ennakkoluulottomalla ja aktiivisella pelaamisellaan sekä ennenkaikkea huikealla heittopelillään. Toisella puoliskolla loppui kuitenkin bensa kotijoukkueen koneesta ja vierailijat nousivat 79-97 voittoon fyysisen korinaluskaksikon Kenya Robinson – Chandra Harris johtamana. Sunnuntaina Hongan pisteistä vastasi ennen kaikkea kaksikko Rokkanen (21/3) ja Elina Koskimies (15/5).

Honka pelasi viikonloppuna totuttuun tapaan aktiivista ja aggressiivista koripalloa ja nojasi paljon kaukoheittoihin, joita upposi viikonlopun kahdessa pelissä yhteensä peräti 34 kpl (16 & 18) erinomaisilla tarkkuuksilla (45 %). Lukema on kunnioitettava, sillä muilla naisten Korisliigajoukkueilla paras yhden ottelun onnistuneiden kolmosten määrä on 13. Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu oli ylpeä nuoren joukkueen esityksistä:

– Pelasimme viikonlopun ensimmäiset 60 minuuttia erittäin hyvin, mutta sunnuntain toisella puoliajalla virta yksinkertaisesti loppui. Peleissä oli kuitenkin paljon positiivista. Lauantain peli ToPoa vastaan oli kokonaisuutena yksi kauden parhaistamme, Kujansivu kertasi.

Seuraavan kerran Honka on tulessa tulevana lauantaina Tampereella, jolloin viikonloppuna kokoonpanosta puuttunut Tuuli Mennakin on toivottavasti mukana. Ottelu Tampereen Pyrintö – Tapiolan Honka pelataan lauantaina 17.1 klo 17:00 Pyynikin palloiluhallilla.