Tapiolan Honka Naiset

Naisille tappio päätöskierroksella – puolivälierät alkavat tiistaina

Tapiolan Hongan naisten joukkueella oli lauantaina mahdollisuus napata itselleen kotietu tiistaina alkaviin Korisliigan puolivälieriin. Se olisi vaatinut joko Hongan kotivoittoa Äänekosken Huimasta tai Forssan Alun tappiota Vimpelin Vedolle. Kumpikaan vaihtoehto ei kuitenkaan toteutunut ja näin ollen Honka aloittaa pudotuspelisarjan tiistaina Forssassa.

Hongan lauantain ottelu Huimaa vastaan Summahallilla oli ensiminuuteista asti kovassa kevätvireessä olevan vierasjoukkueen ylivoimaa. Aktiivisesti puolustanut ja tarkasti heittänyt Huima hallitsi vahvan amerikkalaiskolmikkonsa johdolla etenkin ensimmäistä puoliaikaa miten halusi. Hongalla ei ollut avaimia Huiman vahvan puolustuksen ohittamiseen eikä erinomaista heittopeliä esittäneen hyökkäyksen pysäyttämiseen. Ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue pystyi vielä ajoittain vastaamaan vierailijoiden ilotulitukseen, mutta toinen neljännes oli honkalaisittain synkkä. Honka sai jakson ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana tehtyä vain yhden korin ja Huima vei tuon jakson peräti 2-20. Tästä Honka ei enää noussut ja toinen puoliaika oli enemmän loppuvihellyksen odottelua. Lopputulos 70-95 ei jättänyt kysymysmerkkejä siitä, kumpi oli lauantaina parempi joukkue.

  • Pelaamattomuus näkyi ensimmäisellä jaksolla varovaisuutena. Huima tuli otteluun valmiimpana, pelasi aktiivisesti ja heitti loistavasti läpi ottelun, kiteytti Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu lauantain pelin kulun.

Hongan parhaana palkittiin yritteliäs Leila Kaajasalo (7/5). Toisella puoliajalla vertynyt Dionne Pounds (22/2) oli Hongan paras korintekijä. Huiman jenkkikolmikosta Sequoia Holmes (24/11) palkittiin vierasjoukkueen parhaana. Jazmine Perkins (19/8) ja Kenya Robinson (14/13) täydensivät tehokkaan trion.

Hongan pelit jatkuvat tappiosta huolimatta naisten Korisliigan puolivälierissä. Vastaansa Honka saa Forssan Alun, joka kuittasi kotiedun kaatamalla viimeisellä runkosarjakierroksella yllättäen Vimpelin Vedon vieraskentällä. Voitto oli hyvä osoitus FoA:n vaarallisuudesta. Ottelut alkavat tiistaina Forssassa ja Tapiolassa tositoimiin päästään torstaina 24.3 klo 19:30.

Puolivälieräsarjan otteluohjelma:

1.välierä FoA – Honka, ti 22.3 klo 18:30, Feeniks
2.välierä Honka – FoA, to 24.3 klo 19:30, Tapiolan urheiluhalli
3.välierä FoA – Honka, la 26.3 klo 17:00, Feeniks
4.välierä Honka – FoA, su 27.3 klo 14:00, Tapiolan urheiluhalli**
5.välierä FoA – Honka, ti 29.3 klo 18:30, Feeniks**

** = Tarvittessa