Naisille kova voitto Peli-Karhuista kotiyleisön edessä

Hongan naiset porskuttaa vakuuttavassa alkukauden voittoputkessa Naisten Korisliigassa. Tänään joukkue pelasi kauden neljännen ottelunsa ja ensimmäisen kotihallissa. Vastaan saapui myös kolme ensimmäistä otteluaan voittanut Peli-Karhut. Tänään PeKa:n putki katkesi honkalaisten käsittelyssä lukemin 77-73 (45-32).

Tapiolan Honka aloitti ottelun vahvasti ja nykäisi jo ensimmäisen kolmen minuutin aikana 9-2 johdon Peli-Karhuista. Honka hallitsi ottelua täysin kolme ensimmäistä neljännestä ja kävi jo 22 pisteen karkumatkalla. Neljännellä jaksolla kauden ensimmäistä otteluaan pelannut Anissa Pounds (18/6/4) kiritti joukkueensa nousuun ja taistelemaan ottelun voitosta. PeKa kävi jopa kahden pisteen päässä, mutta Hongan puolustus pysyi tiiviinä eikä päästänyt vieraita ohi.

Ensimmäistä kertaa kasvattajaseuraansa vastaan pelannut, tälle kaudelle Honkaan siirtynyt Roosa Lehtoranta (11/1/2) pelasi hyvällä sykkeellä ja nautti kotiottelusta Tapiolan urheiluhallilla.

• Tänään oli ehkä vähän normaalia enemmän perhosia vatsassa ennen ottelun alkua. Tapiolan urheiluhallilla on jostain syystä ollutaina ollut kiva pelata, mutta nyt erityisen kun sai pitää sitä kotihallinaan. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvä. Meidän teemana on ollut pallosta huolehtiminen ja sitä toteutettiin tänään hyvin. Toisella puolikkaalla annettiin PeKa:lle liian helposti hyökkäyslevypalloja, eikä meillä ollut hyvä heittopäivä itsellä. PeKa taisteli mukaan peliin, mutta me saatiin pidettyä johto hyvällä puolustuksella. Uskon että tästä tulee vielä hyvä kausi.

Honkalaisten päävalmentaja Kimmo Kujansivu iloitsi kovasta voitosta ottelun jälkeen.

• Arvokas voitto kovasta joukkueesta. Vaikka heitto ei pudonnut tänään, löysimme muita keinoja ottelun hallitsemiseksi. PeKa osoitti vaarallisuutensa nousemalla viimeisellä jaksolla mukaan voittotaisteluun.

Hongan naiset onnistuivat tänäänkin laajalla rintamalla, mutta koko ottelun tehokkain oli äärimmäisen upean ottelun pelannut Kiana Johnson (23/8/6). Tehokkaina Hongalta myös Heta Korpivaara (16/5/2) ja tupla-tuplan tehtaillut Wilesia Hardy (11/13/5). Vieraiden tehokkaimpina tänään Poundsin lisäksi tupla-tuplat per nainen raataneet Morgan Mullins (17/12/1) ja Akilah Sims (13/19/2).

Hongan naiset pelaavat seuraavaksi viikon päästä lauantaina 28.10 Forssan Alun vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolassa 4.11 lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu Catz Lappeenranta. Ottelu käyntiin klo 13.00.