Naisille Espoon kruunu, taistelu kotiedusta jatkuu

Tapiolan Honka kaatoi sunnuntaina naisten Korisliigassa kolmannen kerran tällä kaudella paikallisvastustaja EBT:n ja otti Espoon kruunun tiukasti haltuunsa.

Honka sai sunnuntaina otteluun vahvan alun. Kia Vaalavirran ja Iina Salmenkiven johdolla Honka otti komennon, mutta ei päässyt karkuun hyvin taistelleelta vierasjoukkueelta. Toisella neljänneksellä Jenni Rantasen ja Sara Rokkasen peräkkäisillä kolmosilla Honka veti kaulaa, mutta EBT:n Lotta Eräkankaan ja Danielle Ballardin kolmoset toivat vierasjoukkueen jälleen tuntumaan. Vahvasti pelannut Salmenkivi piti onnistumisillaan Hongan johdossa, mutta pallonmenetykset ja epäonnistuneet kaukoheitot vaivasivat kotijoukkuetta ja Fiina Oljemarkin kolmella vapaaheitolla EBT nousi juuri ennen taukoa lukemiin 32-30.

Toisen puoliajan alussa Hongan Salmenkivi ja EBT:n Ballard onnistuivat vuoron perään. Salmenkivi teki Hongan ensimmäiset 10 pistettä, mutta EBT pysyi mukana ja kävi Ballardin koreilla pariin otteeseen johtoasemassakin kolmannen jakson lopussa. Honka nykäisi heti neljännen jakson alussa, kun Rokkanen, Minna Mali ja Rokkanen uudelleen osuivat kolmesti peräkkäin kaaren takaa siirtäen Hongan 60-48 johtoon. EBT nousi vielä viiden pisteen tuntumaan, mutta Heta Korpivaara ja Rokkanen varmistivat koreillaan Hongan 72-65 voiton.

  • Hyökkäyspeli pysyi kontrollissa ja liikutimme hyvin palloa joukkueena. Heta (Korpivaara) teki ison työn ja sitoi itseensä usein kaksi puolustajaa. Iina pelasi erinomaisella itseluottamuksella. Puolustuksessa olimme ajoittain vaikeuksissa Ballardin kanssa, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kommentoi pelin jälkeen.

20 pistettä heittänyt Salmenkivi palkittiin Hongan parhaana. Myös 19 pistettä upottanut ja 7 levypalloa napannut Rokkanen kuului Hongan onnistujiin. Kentän pisteykkönen oli EBT:n Ballard (26/10).

Voiton myötä Honka nousi sarjataulukossa neljännelle sijalle, joka oikeuttaisi kotietuun puolivälierävaiheessa. Hongalla on kasassa 12 voittoa ja 11 tappiota ja jäljellä yksi runkosarjan ottelu, 19.3 kotiottelu Summahallilla Äänekosken Huimaa vastaan. Sarjassa viidentenä 11 voitolla ja 11 tappiolla olevalla Forssan Alulla on jäljellä kaksi ottelua, sarjakolmosta HyPoa ja sarjakakkosta Vimpelin Vetoa vastaan. Mikäli Honka ja FoA päätyvät tasapisteisiin, menee kotietu forssalaisille, jotka voittivat joukkueiden keskinäisistä runkosarjaotteluista kaksi Hongan yhtä vastaan. Jännitystä riittää siis vielä jäljellä oleville runkosarjakierroksille.

Mikäli Honka aloittaa puolivälierät kotikentällä, pelataan ensimmäinen ottelu maanantaina 21.3 klo 18:30. Jos taas kotietu menee Forssalle, pelataan Tapiolassa ensimmäisen kerran torstaina 24.3 klo 19:30.