Naisilla vastassa viime kauden finaalivastus HyPo kotona lauantaina

Hongan naisten kotiotteluiden putki jatkuu tulevana lauantaina 9.12, kun vieraaksi Tapiolan urheiluhallille saapuu viime kauden finaalivastus Hyvinkään Ponteva. 

Naisten Korisliigassa käydään lauantaina mielenkiintoinen kamppailu, kun HyPo vierailee Hongan kotihallilla Tapiolassa. HyPo:n kokoonpanosta uupuu Taru Tuukkanen, joka siirtyi määräaikaisella sopimuksella Espanjan Liga Femeninaan. Hyvinkäältä puuttuu siis 17,8 pisteen,  12,4 levyn ja 4,3 syötön keskiarvon verran voimaa korin alta, mutta joukkueen monipuolista ja taitavaa rosteria ei missään tapauksessa voi aliarvioida. Joukkueessa riittää ratkaisijoita ja kokemusta kenties eniten naisten Korisliigan joukkueista.

Tapiolan Hongan naiset on pelannut erinomaisen alkukauden, eikä ole taipunut kymmenessä ottelussa kuin kerran. Tappio kärsittiin kotona sarjaa johtavalle Catzille. Catz sarjakärkenä 20 pisteellä, Honka toisena 18 pisteellä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena. Kolmantena tässä vaiheessa kautta Peli-Karhut 16 sarjapisteellä ja lauantain vastus HyPo neljäntenä, tasapisteissä PeKa:n kanssa. Tasainen ja kovatasoinen naisten Korisliiga-kausi käynnissä!

Päävalmentaja Kimmo Kujansivu valmistaa joukkuettaan HyPo:n aggressiiviseen puolustukseen.
”HyPo:lla on sarjan levein materiaali ja myös pelitapa on sen mukainen. Joukkue puolustaa aggressiivisesti koko kentällä ja pyrkii juoksemaan kenttää aina kun mahdollista. Tuukkasen poissaololla on epäilemättä voimaannuttava vaikutus muiden pelaajien suorituskykyyn.”

HyPo pyrkii varmasti hidastamaan Hongan pistekärkiä, 18,5 pisteen ottelukeskiarvon Kiana Johnsonia takakentältä, sekä korin alla tasaisen varmaa tuhoa tekevää Heta Korpivaaraa (17,5 pistettä / ottelu). Wilesia Hardy noukkii Hongalle levyjä huimalla 11,1 keskiarvolla ja ne tarvitaan lauantainakin, etenkin puolustuspäässä sillä kokeneille hyvinkääläisille ei voida antaa toisia yrityksiä. HyPo:lta kaksinumeroisia ottelua kohden pussittavat Henna Salomaa ja Candice Warthen.

Mielenkiintoista nähdä, mitä HyPo on keksinyt paikkaamaan Tuukkasen korinaluspeliä.

Tapiolan Honka – Hyvinkään Ponteva Tapiolan urheiluhallilla 9.12 klo 14.00. Liput ovelta 10/5€ ja Hongan juniorit sisään ilmaiseksi mobiilijäsenkorteilla. Tervetuloa! 

Kuva: Mikko Rajala