Naisilla tuplakierros viikonloppuna

Naisten joukkueella on edessään sarjasijoitusten kannalta tärkeä viikonloppu. Honka pelaa kaksi ottelua, lauantaina vieraissa Turun Rientoa vastaan ja sunnuntaina kotikentällä Hyvinkään Pontevaa vastaan.

Lauantaina kahden tappioputkessa kärvistelevän joukkueen kohtaamisessa Honka ottaa siis mittaa Turun Riennosta. Hongalla on alla seitsemän peräkkäistä tappiota ja sarjajumbo Riennolla peräti 14. Jomman kumman joukkueen putki katkeaa lauantaina.

Edellisen ottelun Forssan Alkua vastaan loukkaantumisen takia huilanneen
Jennifer Schlottin pelikunto ratkeaa vasta lauantain ottelun alla.
Oman hyökkäyksen pitää pysyä kontrollissa, sillä Turi on erittäin vaarallinen avoimmella kentällä. Sarjan paras korintekijä Myers on nopea pallollisena ja isot pelaajat menevät kovaa kohti koria. Turi heittää meidän tapaan paljon kolmosia, joten heittäjiin pitää saada painetta. Pallo on paljon jenkkikaksikon käsissä, mutta myös nuorista kotimaisista löytyy paljon onnistujia. Ida Myllyoja on aktiivinen pallollisena ja Sanni Salonen on parantanut otteitaan jatkuvasti, Hongan päävalmentajaKimmo Kujansivu kertoo.
Edellisen ottelun Forssan Alkua vastaan ilman Jennifer Schlottia ja Sara Rokkasta pelannut Honka on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista.

– Oman joukkueen terveystilanne ei ole paras mahdollinen. Joukkueharjoittelu on hieman kärsinyt loukkaantumisista, mutta henkilökohtaista harjoittelua on vastaavasti pystytty lisäämään. Loukkaantuneiden pelikunto ratkeaa pelipäivänä, Kujansivu kertoo.

Sunnuntaina Honka saa vastaansa sarjassa viidentenä olevan Hyvinkään Pontevan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat ottelut ovat olleet äärimmäisen jännittäviä. Lokakuussa Honka voitti Tapiolassa pisteellä 77-76, Saara Sandellin heitettyä ratkaisupisteet vapaaheittoviivalta. Joulukuussa Hyvinkäällä Honka johti 7 sekuntia ennen loppua viidellä pisteellä, mutta HyPo nousi Taru Tuukkasenkakkosella ja kolmella vapaaheitolla jatkoajalle ja lopulta 79-70 voittoon.

Ponteva on vahvistunut tuosta joulukuun pelistä entisestään, sillä joulutauolla kaksi Honkalaisillekin tuttua pelaajaa, maajoukkuetakamies Anni Mäkitalo ja nuori laituriEvianna Sipilä liittyivät hyvinkääläisten vahvuuteen.

Kujansivu ei vielä mieti liikaa sunnuntain ottelua:

– Mennään yksi peli kerrallaan ja keskitytään HyPoon sitten lauantain matsin jälkeen, Kujansivu päättää.

Ottelu Turun Riento – Tapiolan Honka pelataan lauantaina 31.1 klo 17:00 Nunnavuoren palloiluhallissa. Tapiolan Honka – HyPo puolestaan sunnuntaina 1.2 klo 15:00 Tapiolan urheiluhallilla. Tervetuloa!