Naisilla lauantaina vastassa FoA, miehillä sunnuntaina kotona KTP

Hongan naiset ja miehet ovat jälleen tositoimissa viikonloppuna. Naisilla on edessä paha vierasottelu Forssassa, miehet puolestaan koittavat käynnistellä uutta voittoputkea sunnuntaina KTP:n kustannuksella.

Honka kärsi viime viikonloppuna harmillisen tappion vieraissa HyPoa vastaan naisten Korisliigassa. Neljän ottelun vieraspeliputken toiseksi viimeinen kamppailu pelataan lauantaina Forssassa Alkua vastaan. Voitolla Honka nousisi 11 voittoon ja varmistaisi paikan maaliskuussa alkaviin pudotuspeleihin. EBT:llä olisi tällöin teoriassa mahdollisuus nousta tasapisteisiin, mutta keskinäisisten otteluiden voittojen takia Honka sijoittuu tasapisteissä paikalliskilpailijan edelle.

Lauantain vastustaja Forssa on hyvinkin mahdollinen puolierävastustaja Hongalle. Voitto olisi tärkeä myös ensimmäisen kierroksen kotietua ajatellen. FoA:n tärkein pelillinen tutkapari on takapelaaja Candice Warthenin ja sentteri Minna Stenin muodostama duo. Warthen on upottanut palloa lähes 19 pisteen keskiarvolla ja jakanut liki 4 syöttöä ottelua kohden. 190-senttinen Sten tuo kokonsa takia haasteita Hongalle. Turun Riennon kasvatti on tehnyt keskimäärin 9,6 pistettä ja repinyt 7,7 levypalloa ottelua kohden. Lisäksi Sten on torjunut lähes 3 vastustajan heittoa per peli.

  • Sten on kokonsa puolesta meille haasteellinen pelaaja molemmissa päissä kenttää. Minna suojelee korinalustaa erinomaisesti, joten meidän pitää levittää peliä ja liikuttaa palloa järkevästi hyvien heittopaikkojen luomiseksi. Hyökkäyspäässä Warthen ja Sten luovat palloscreeneistä vaarallisia tilanteita koko joukkueelle, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoo.

Ottelu FoA – Honka pelataan lauantaina klo 17. Hongan seuraava kotiottelu pelataan 6.3 EBT:tä vastaan.

Miehet pelaavat sunnuntaina kotikentällä Tapiolassa KTP:tä vastaan. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Kotkassa marraskuussa, tuolloin fyysisesti pelannut Honka jyräsi kotijoukkueen lukemin 79-111. Isänniltä tosin puuttuivat alle 18-vuotiaiden maajoukkueen taitava takamies Severi Kaukiainen sekä sisäpelaaja Mikael Aalto. Tilastojen valossa tämä kaksikko on ollut KTP:lle elintärkeä, joten mikäli molemmat ovat sunnuntaina kokoonpanossa, tietää se Hongan puolustukselle lisähaasteita. KTP:n iskukyvystä kertoo esimerkiksi se, että joukkue kaatoi viime viikonloppuna kotikentällään Raholan Pyrkivän 21 pisteellä, kun pääsi pelaamaan parhaalla kokoonpanollaan.

Hongan päävalmentaja Ville Neva kommentoi tulevaa peliä ja vastustajaa näin:

  • KTP on nuori ja tulivoimainen joukkue, joka pelaa taitavaa ja suoraviivaista palloscreen-peliä. KTP etsii hyökkäyksessä ratkaisuja aikaisin ja heittää välittömästi vapaan paikan tullessa. Joukkueessa on useita taitavia palloscreen-käyttäjiä. Ottelun keskeisimmät tekijät meidän kannalta ovat laadukas siirtymä- ja palloscreenpuolustus sekä vauhdin pitäminen etenkin levypallojen ja stoppien jälkeen, Neva kertoo.

Ottelu Honka – KTP pelataan sunnuntaina jo klo 13 Tapiolan urheiluhallilla. Ystävänpäivän kunniaksi kaikki pääsylipun tai kausikortin ostaneet saavat tuoda otteluun ystävän sisään veloituksetta. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!