Naisilla kahden kotiottelun viikonloppu

Tapiolan Honka on aloittanut kauden naisten Korisliigassa varsin mallikkaasti. Viiden ottelun jälkeen sijoitus sarjassa on kolmas, ja tappiosarakkeessa vasta yksi tappio, joka tuli sarjakakkosta Vimpelin Vetoa vastaan. Hongalla on edessä tiukka kahden kotiottelun viikonloppu, jossa vastustajiksi saapuu kaksi edellisten kausien kestomenestyjää.

IMG_1923

16-vuotias Kia Vaalavirta on tekemässä läpimurtoa aikuisten sarjoihin.

Honka kaatoi edellisessä pelissä viime viikonloppuna tiukkojen vaiheiden jälkeen paikallisvastustaja EBT:n. Vaikka Hongan pelikään ei ole ollut kaiken aikaa täysin uomissaan, on tulosta syntynyt. Joukkueeseen täksi kaudeksi liittyneet Heta Korpivaara ja Didi Pounds ovat osoittautuneet, kuten oletettua oli, erinomaisiksi vahvistuksiksi ja kuuluvat molemmat sarjan ehdottomaan profiilipelaajiin. On hyvä muistaa, että Hongan joukkue uudistui täksi kaudeksi melko paljon, joten on luonnollista, että peli aaltoilee vielä jonkin verran. Yliopistosarjoihin siirtyneet Elina Koskimies ja Tuuli Menna sekä Catziin siirtynyt Jen Schlott jättivät ison aukon, jonka paikkaaminen ei ole helppoa. Onneksi Korpivaaran ja Poundsin lisäksi etenkin Sara Rokkanen, Minna Mali ja Iina Salmenkivi ovat olleet valmiit entistä isompaan ruutuun. Tuoreista kasvoista mm. Julia Ruokomäen ja Kia Vaalavirran esitykset ovat ilahduttaneet.

Lauantaina Hongan vieraaksi saapuu neljä edellistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Catz. Catzin nimi löytyy tuttuun tapaan myös tällä hetkellä sarjataulukon kärkipaikalta, mutta aivan viime kausien tapaista dominointia ei vielä ole Catzin otteissa nähty.

Viime vuonna Honkaa edustanut Jennifer Schlott saapuu lauantaina Espooseen Catzin pelipaidassa.

Viime vuonna Honkaa edustanut Jennifer Schlott saapuu lauantaina Espooseen Catzin pelipaidassa.

Lappeenrantalaisjoukkue on silti voittanut kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Joukkueesta löytyy honkalaisittain mielenkiintoinen pelaaja, sillä viime vuonna Honkaa edustanut amerikkalaispelintekijä Jen Schlott siirtyi täksi kaudeksi Catzin riveihin. Schlott on ollut yksi Catzin luottopelaajista 10,3 pisteen keskiarvolla. Tuttuja nimiä löytyy joukkueen riveistä muutenkin. Viime kaudella mestaruuden takuupelaajina toimineet Chandrea Jones ja Elena Reshetko kuuluvat joukkueen avainpelaajiin, kuten myös viime kaudella Huimaa edustanut Chandra Harris. Nuoremmista pelaajista joukkueen vakiorotaatioon kuuluvat 1997 syntyneet Marianne Kalin ja Veera Pirttinen sekä 1996 syntynyt Lotta Hämäläinen.

  • Uusiutumisestaan huolimatta Catz on osoittanut olevansa vahvassa syyskunnossa. Catz on hyvin roolitettu joukkue, joka hyökkää organisoidusti ja puolustaa kurinalaisesti. Tarvitsemme erinomaisen keskittymisen ja sitä myötä ehjän 40 minuuttisen Catzin haastamiseksi, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoo.

Ottelu Tapiolan Honka – Catz pelataan lauantaina 7.11 klo 14:00 alkaen Tapiolan urheiluhallilla.

Isänpäivänä Honka saa vastaansa Peli-Karhut, joka on Catzin lisäksi ainoa joukkue, joka on 2010-luvulla pystynyt voittamaan Suomen mestaruuden. Kuluvan kauden Peli-Karhut on aloittanut tuloksellisesti heikosti, sillä menestymään tottunut seura on sarjataulukossa jumbosijalla ja kauden avausvoitto antaa yhä odottaa itseään.

Peli-Karhujen avainpelaajiin kuuluvat amerikkalaiskolmikko Amber Battlen, Lexie Nelsonin ja Dominique Mosleyn lisäksi tarkkakätinen Roosa Lehtoranta ja takamies Lotta Richter. PeKa tulee Espooseen varmasti nälkäisenä. Joukkueen ottelut ovat olleet pääosin tasaisia ja PeKa on pelannut useassa pelissä voitosta. Luvassa ei ole helppo ottelu Hongalle. Päävalmentaja Kujansivun ja Hongan keskittyminen on kuitenkin ensin lauantain Catz-ottelussa, ja katseet siirretään sunnuntain peliin vasta sen jälkeen:

  • Peli-Karhuja emme ole vielä suuremmin miettineet. Parasta valmistautumista sunnuntain otteluun on pelata lauantaina hyvin, Kujansivu toteaa.

Ottelu Tapiolan Honka – Peli-Karhut pelataan sunnuntaina klo 14 Tapiolan urheiluhallilla. Isänpäivän kunniaksi Tapiolan Honka tarjoaa vapaan sisäänpääsyn otteluun kaikille Hongan junioreiden isille ja isoisille, jotka tulevat peliin yhdessä Hongan juniorin kanssa. Tervetuloa!