Naisiin kaksi uutta pelaajasopimusta

Maija Kuisma siirtyy Torpan Pojista Hongan naisten edustusjoukkueeseen ja Telma Hakala aloittaa debyyttikautensa liigatasolla.

Kaksi viimeistä kautta Naisten Korisliigaa ToPo:ssa pelannut Maija Kuisma, 20, jatkaa pelaajauraansa Hongan naisissa. Kuisma on jo liittynyt joukkueen vahvuuteen ja nauttii harjoittelusta uuden joukkueensa kanssa.

”Meno treeneissä on ollut tosi hyvä! Ilmapiiri on ollut kannustava, vaikka ollaankin treenattu kovaa” Kuisma kuvailee.

Orimattilan Jymyn kasvatin matka on jatkunut Lahden kautta pääkaupunkiseudun seuroihin.

”Olen tosiaan lähtöisin Orimattilan Jymystä eli vihreä valkoinen pelipaita on kotoinen väri! Niiden juniorivuosien jälkeen olen pelannut yhden kauden SBG :ssä ja Ringsidessa joiden jälkeen viimeiset kaksi kautta olen viettänyt ToPo:ssa.”

Takakentällä viihtyvä Kuisma kuvailee itseään sisukkaaksi ja kannustavaksi joukkuepelaajaksi, joka odottaa alkavalta kaudelta yhteen hiileen puhaltamista kentällä.

”Henkilökohtaisella tasolla odotan alkavalta kaudelta rohkeita suorituksia ja onnistumisia. Joukkueelta taas hyvää yhteispeliä ja pelifiilistä!”

Päävalmentaja Niko Nyholm iloitsee Kuisman liittymisestä joukkueeseen:

”Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että saimme kiinnitettyä Maijan mukaan projektiimme. Maija tuo joukkueeseen ahkeruutta ja pallovarmuutta pelaajana, joka hoitaa jokaisen tilanteen loppuun asti.”

Tamperelaislähtöinen Telma Hakala, 19, nousee juniorisarjoista nyt liigatasolle ja vahvistaa alkavalla kaudella Hongan naisten sentteriosastoa. 188-senttinen Hakala on honkalaistunut vahvasti viime kausien aikana ja nuori nainen on nähty myös aktiivisesti edustamassa nuorten maajoukkueissa. Hakala itse kokee ajan olevan kypsä uuden haasteen vastaanottamiseen.

”Käyntiin lähtee nyt jo kuudes kausi Hongassa. Täällä on ollut ihan alusta asti hyvä pöhinä päällä, joten kotiutuminen uuteen seuraan Tampereelta oli helppoa. Olen innoissani tästä mahdollisuudesta ja uskon, että liigatason tarjoamat haasteet tulevat nyt sopivaan kohtaan kehittymiseni kannalta.”

Myös Telmalta kysyttiin alkavan kauden tavoitteita ja periksiantamattomuus sekä halu kehittyä kuultaa läpi vastauksista.

”Henkilökohtaisella tasolla haluaisin löytää tällä kaudella lisää kovuutta ja varmuutta sisäpelaamiseen. Joukkueelta odotan kokonaisuudessaan ehjää kautta ja hyvää fiilistä niin peleissä kuin treeneissäkin. Pelaajana sytyn parhaiten kovissa peleissä, ja olen henkeen ja vereen tiimipelaaja.”

Joukkueen valmennuksen Olivia Eklundille Hakala on vähintäänkin tuttu pelaaja 19-vuotiaista.

”Telma dominoi viime syksynä 19-vuotiaiden SM-sarjaa ja on nyt harjoitellut erinomaisen kesän. Hän tuo joukkueeseen kokoa ja taitoa sisäpelaamiseen. Hän on erinomainen levypallopelaaja joka ei kontakteja kaihda” Eklund kommentoi.

Hongan naisten kausi käynnistyy kotiottelulla lauantaina 2.10. jolloin vieraaksi Tapiolaan saapuu Catz Lappeenranta. Odotettu kausikorttimyynti starttaa kuluvalla viikolla!