Naiset voittoon HyPo:sta – tiistaina vieraaksi Kouvottaret

Hongan voittokulku naisten Korisliigassa sai jatkoa lauantaina, kun HyPo joutui taipumaan honkalaisille Tapiolan urheiluhallilla lukemin 80-62 (32-35). 

Ottelun alku oli Hongan naisille haastava. Hyvinkääläiset tulivat kentälle erinomaisella sykkeellä ja määräsivät pelin alkutahdit. Neljän peliminuutin kohdalla kotijoukkue oli 8-16 lukemin vieraiden perässä. Ensimmäinen jakso kirjattiin Hyvinkäälle 12-24.

Toisella kymmenminuuttisella löytyi espoolainen sisu ja kotijoukkue lähti nostamaan kierroksia Wilesia Hardyn esimerkillä, sekä Saara Sandellin ja Kaisa Kuisman osumilla kaaren takaa. Puoliajalle siirryttäessä vieraiden karkumatka oli kavennettu enää kolmeen pisteeseen.

Kolmannen jakson ensiminuuteilla honkalainen heittovoima tuli HyPo:lle tutuksi ja kotijoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa ottelun johtoon Roosa Lehtorannan ja Kiana Johnsonin peräkkäisillä kolmosilla. HyPo kuitenkin jatkoi tehokkaana, eikä päästänyt Hongan naisia karkuun. Ratkaisevalle viimeiselle neljännekselle lähdettiin tasatilanteesta 53-53.

Viimeisen jakson alkuun Pipsa Kahlos riisti pallon ja upotti kaksi pistettä. Tästä lähti Hongan nousu kohti voittoa. Joukkue juoksi kotiyleisön iloksi 11-0 runin. Tähän Taru Tuukkasen lähdön jälkeen uusiin rooleihinsa totutteleva HyPo ei enää pystynyt vastaamaan, vaan voimansa löytänyt Honka juoksi voittoon.

Ottelun tehonaiset vierailta olivat takakentältä 17 pistettä, kuusi levyä ja kaksi syöttöä tililleen kerännyt Candice Warthen, sekä tupla-tuplan tehtaillut Titta-Riina Lepistö (13/13/3). Hongan amerikkalaiset liekittivät huikeat tilastolukemat. Pelinrakentaja Kiana Johnson heitti 22 pistettä, haki yhdeksän levyä ja syötti neljästi. Ottelun parhaana palkittiin ansaitusti Wilesia Hardy huimalla 29 pisteen, 15 levyn ja 5 syötön saldolla.

Hardy kuvaili voiton ratkaisua ottelun jälkeen.

”Peli HyPo:a vastaan käynnistyi meiltä hitaasti. Sitten saatiin pieniä asioita onnistumaan sekä stoppeja ja levypallopeliä hallintaan. Niiden kautta päästiin kääntämään peli meidän voitoksi.”

Joukkueen vahvuuksia luetellessa 29-vuotias Hardy nauraa.

”Kauden alusta ei voi muuta sanoa, kuin että meillä on ollut tosi hauskaa. Meidän vahvuuksia on kemia joukkueen sisällä, niin kentällä kuin sen ulkopuolella, Kimmo ja meidän kilpailuhenkisyys jokaisissa treeneissä. Me nautitaan pelaamisesta yhdessä ja siitähän tästä on kyse!”

Seuraava kotiottelu pelataan heti huomenna tiistaina ja jälleen kotona. Toisena, heti Catzin perässä sarjataulukossa majailevan Hongan vieraaksi saapuu Kouvottaret. Hongan voittosarakkeeseen on kertynyt jo 10 voittoa 11 ottelusta. Kouvottaret on tällä hetkellä sarjan seitsemäntenä neljällä voitollaan.

Tiistai 12.12 klo 18.30 Tapiolan Honka – Kouvottaret, Tapiolan urheiluhalli. Liput ovelta 10/5€, Hongan juniorit katsomoon ilmaiseksi mobiilijäsenkorteillaan.