Naiset murskasivat Huiman, miehille kuudes peräkkäinen voitto

Mennyt viikonloppu sujui Tapiolan Hongan edustusjoukkueilta erinomaisesti. Naisten joukkue teki voitokkaan reissun Äänekoskelle, josta tuomisina oli erinomaisen esityksen jälkeen 67-105 vierasvoitto. Miesten joukkue ei antanut sarjanelosen Raholan Pyrkivän yllättää, vaan vei pisteet Tapiolassa lukemin 80-71.

Naisten joukkue hallitsi ottelua Äänekoskella alusta saakka. Hurjan pelin pelanneen Heta Korpivaaran johdolla vieraat karkasivat nopeasti avausneljänneksellä reilun kymmenen pisteen johtoon, eikä tahti laantunut toisellakaan kympillä ja Hongan johto oli 17 minuutin kohdalla jo 20 pistettä. Koko ottelussa erinomaisella prosentilla 35 pistettä heittäneellä Korpivaaralla oli jo taukoon mennessä kasassa 22 pistettä ja Honka johti 28-48.

Hongan iloinen hyökkäyspeli jatkui myös toisella puoliajalla ja ero kasvoi tasaisesti. Korpivaaran lisäksi etenkin Saara Sandell, Sara Rokkanen, Dionne Pounds ja Kia Vaalavirta pääsivät rokottamaan kotijoukkuetta. Lopputuloksena Hongalle kauden suurinumeroisin voitto, joka vahvisti Hongan asemaa pudotuspelejä ajatellen.

  • Kauden parasta hyökkäyspeliä, mutta myös puolustus onnistui erittäin hyvin. Tiesimme, että meidän täytyy tulla täysillä alusta saakka. Tänään palaset osui kohdalleen ja joukkue onnistui yhdessä, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoi pelin jälkeen.

Kentän kuningatar oli Heta Korpivaara (35/6/5 syöttöä), jonka pelitilanneheitot onnistuivat huikealla tarkkuudella (17/20). Korpivaaran lisäksi kaksinumeroisiin pisteisiin ylsivät myös Rokkanen (18/4), Pounds (16/8), Sandell (13/2) ja Vaalavirta (10/3).

Korpivaara jakoi Kujansivun näkemyksen pelistä:

  • Olimme asennoituneet hyvin peliin ja sen huomasi. Oli kivaa pelata, koko joukkue onnistui, Korpivaara summasi.

Hongan kausi jatkuu vieraspelivoittoisesti. Helmikuussa Hongalla ei ole yhtään kotiottelua, vaan joukkue kohtaa vieraissa Hyvinkään Pontevan, Forssan Alun ja Tampereen Pyrinnön. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 6.3 EBT:tä vastaan.

Miesten joukkue sai Tapiolan urheiluhallille vastaansa sarjassa neljäntenä majailleen, isokokoisen ja heittovoimaisen Raholan Pyrkivän. Ottelu oli ensimmäiset 25 minuuttia tarkkaa puolustustaistelua. Raholan paikkapuolustus aiheutti Hongalle ajoittain vaikeuksia hyökkäyspäässä, mutta toisessa päässä kenttää Honka sai ahdistettua vierasjoukkueen vaikeisiin ratkaisuihin. Honka sai sekä ensimmäisen että toisen neljänneksen loppuun hyvät jaksot, joiden ansiosta peliä hienokseltaan hallinnut vierasjoukkue ei päässyt karkaamaan. Etenkin Topi Halmeen kaukoheitot pitivät Honkaa elossa avauspuolikkaalla. Pukukoppiin siirryttiin lukemissa 36-35.

Kolmas jakso eteni erittäin tasaväkisenä aina neljänneksen puoliväliin saakka, jolloin Honka iski. Energisesti toisella puoliajalla pelannut Anselmi Vanjoki, sekä juonikas Jouko Järvinen upottivat peräkkäiset kolmoset ja Hongan parhaana palkittu Panu Vertio nosti and-onella Hongan 50-43 johtoon. Ennen viimeistä neljännestä Hongan johto oli kasvanut jo 13 pisteeseen tilanteen ollessa 61-48. Lopullisen iskun kotijoukkue antoi viimeisen jakson alussa Lasse Gummeruksen toimiessa hyökkäyspäässä viimeistelijänä. Jakson puolivälissä ero oli jo 23 pistettä ja ottelu näytti ratkenneen Raholan ottaessa aloitusviisikon vaihtoon. Hongan peli lässähti tässä vaiheessa ja kun vierasjoukkueen parhaana palkittu Tommi Rasi heitti nopeassa tahdissa kahdeksan pistettä, näytti RaPy vielä nousevan peliin mukaan. Aivan iskuetäisyydelle vierasjoukkue ei enää kuitenkaan päässyt ja Honka korjasi potin loppuluvuin 80-71.

  • Ailahteleva esitys kaiken kaikkiaan. Edellisessä kohtaamisessa RaPy oli se joukkue, joka kenties selkeimmin paljasti hyökkäyksemme kehityskohteita niin pallon liikuttamisen kuin erityisesti tilankäytön osalta. Olemme pystyneet viemään hyökkäyspelaamistamme kauden aikana selkeästi eteenpäin ja sen on tarkoitus jatkua tästäkin eteenpäin. Pystyimme pakottamaan RaPyn erityisesti kaukoheittojen osalta vaikeisiin ratkaisuihin, vaikka he asettavatkin kokonsa ja kaukoheittovoimansa yhdistelmällä haasteita sarjan kaikille joukkueille. Hongan päävalmentaja Ville Neva kertoi.
  • Vahvaa levypallopelaamista sekä parhaimmillaan loistavaa tasapainoilua maltillisen pallonliikuttamisen ja aktiivisen hyökkäämisen välillä – siinä selkeimmät voiton avaimet. Sen sijaan sitä noin neljän viimeisen minuutin huolimatonta ja huonosti keskittyvää Honkaa ei ole tarkoitus nähdä enää kertaakaan, Neva totesi.

Hongan parhaana palkittiin jälleen ansiokkaasti taistellut Panu Vertio (11/4). Katsomossa ollut Pyttykerho palkitsi puolestaan hyvän toisen puoliajan pelanneen Anselmi Vanjoen (15/4). Topi Halmeen (15/2) onnistumiset osuivat pääosin ensimmäiselle puoliajalle ja Lasse Gummeruksen (17/6) taas pääosin toiselle puolikkaalle. Vierasjoukkueelta Rasi heitti 16 pistettä ja Jussi Hämäläinen 15 pinnaa.

Tulevana perjantaina Tapiolan urheiluhallille vieraaksi saapuu Lahti Basketball, joka taistelee Hongan kanssa Divari B:n runkosarjan voitosta. Runkosarjan voitto on merkityksellinen paitsi siksi, että se tuo kotiedun pudotuspeleihin, mutta myös siksi että runkosarjan voittaja varmistaa vähintäänkin sen, että pääsee karsimaan paikasta Divari A:han. Divari B:n sarjajärjestelmässä välierien voittajat nousevat suoraan Divari A:han, jonka lisäksi välierissä hävinneistä runkosarjassa paremmin sijoittunut karsii Divari A:n viimeistä joukkuetta vastaan.

Tapiolan Honka kutsuu kaikki seuran jäsenet veloituksetta seuraamaan perjantain kärkikamppailua! Ottelu alkaa klo 18:30, Pub Donkki palvelee jo klo 17:30 alkaen.