Naiset lauantaina Pyrinnön vieraaksi

Pudotuspelien kotiedusta taisteleva Hongan naisten Korisliigajoukkue pelaa sunnuntaina tärkeän vierasottelun sarjan jumbosijalta pois pyrkivää Tampereen Pyrintöä vastaan.

Sarjataulukossa viidentenä oleva Honka tarvitsee jäljellä olevista kolmesta runkosarjaottelusta voittoja noustakseen pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotietuun oikeuttavalle neljännelle sijalle. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan tulee Forssan Alku, mutta toisasalta pudotuspelipaikkakaan ei ole vielä täysin varma.

Lauantain vastustaja Tampereen Pyrinnöllä on ollut haastava kausi, mutta joukkue on myös väläytellyt. Kotikentällä Pyynikillä ovat kaatuneet sekä sarjakakkonen Vimpelin Veto että sarjakolmonen Hyvinkään Ponteva. Myös Honkaa vastaan pelatut kaksi ottelua ovat olleet tasaväkisiä, mutta Honka on kotikentällään onnistunut taistelemaan kahdesti kahdeksan pisteen voiton, voitoista jälkimmäinen tosin vasta jatkoajan jälkeen.

Pyrinnön tehopelaaja on ollut marraskuussa joukkueen vahvuuteen liittynyt takapelaaja Keira Peak (15,8 pistettä ja 11,6 levypalloa ottelua kohden). Hongalle eniten vaikeuksia ovat kuitenkin aiheuttaneet sentteri Mollie Williams sekä ex-honkalainen, pelinrakentaja Meral Bedretdin.

Hongalla on takanaan kaksi tappiollista ottelua Hyvinkään Pontevaa ja Forssan Alkua vastaan. Honka on ollut kotikentällä Tapiolan urheiluhallissa vahva (7 voittoa, 3 tappiota), mutta vieraskentällä nuoren joukkueen peli ei ole kulkenut yhtä vauhdikkaasti. 11 vierasottelusta saldona on toistaiseksi kolme voittoa. Hongan tuki ja turva on läpi kauden ollut maajoukkuekolmikko Heta KorpivaaraDionne PoundsSara Rokkanen ja heiltä odotetaan vahvoja otteita myös Pyrintöä vastaan. Joukkueen nuorukaiset, 1999 syntyneet Kia Vaalavirta ja Leila Kaajasalo ovat petranneet otteitaan läpi kauden ja väläytelleet potentiaaliaan entistä useammin. Alkukaudesta vähille minuuteille jäänyt 19-vuotias Carolina Rahkonen on kovalla työnteolla ja taistelulla ottanut isompaa roolia Hongan rotaatiossa ja pelannut viimeisessä kuudessa pelissä yli 20 minuutin ottelukohtaisella keskiarvolla.

Hongan joukkueen terveystilanne on ollut alkuvuodesta vaihteleva, mutta lauantaina Tampereelle päästään toivottavasti koko 12 pelaajan rosterilla.

  • Olemme pelanneet erittäin tasaiset pelit Pyrintöä vastaan tällä kaudella, joten odotettavissa on jälleen tiukka ja fyysinen kamppailu sarjapisteistä. Bedretdin ja Williams ovat olleet aiemmissa kohtaamisissa äärimmäisen tehokkaita, joten kaksikon hidastaminen on yksi pelin keskeisistä teemoista. Tavoitteena on energinen ja ehjä 40 minuutin suoritus vieraskentällä, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoo.

Ottelu Tampereen Pyrintö – Tapiolan Honka pelataan lauantaina 27.2 klo 17:00 Pyynikin palloiluhallissa.

 

gf_money_koris_shortsi_logo_yksivärinen_paino_200x120mm

GF Money Oy tukee Tapiolan Hongan naisten joukkueen toimintaa.

GF Money Oy on suomalainen rahoitusalan yritys, joka tarjoaa pääasiassa kotimaisille yrityksille uusia rahoituslähteitä ja aitoa apua päivittäisten haasteiden ratkaisemiseen. Toiminta-ajatuksena on lainata pankeista riippumattomia varoja suoraan yrityksille ja yrittäjille. Kaikki rahoituspäätökset tehdään Suomessa – suomalaisella järjellä ja sydämellä.

www.gfmoney.fi