Naiset kohtaavat viime kauden finaalivastustaja HyPo:n vieraissa

Naisten Korisliiga jatkuu Tapiolan Hongan joukkueen osalta lauantaina vierasottelulla. Hongan naiset matkaa tutun reitin Hyvinkäälle HyPo:n vieraaksi. Viimeksi joukkueet ovat kohdanneet viime kauden täysipitkässä finaalisarjassa, jossa HyPo voitti mestaruuden kotonaan ja Espoo Unitedin nimellä pelannut Hongan joukkue sai kaulaansa hopeaa. 

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu näkee tulevan ottelun haasteena, jossa on mahdollisuus nostaa oma pelaaminen astetta korkeammalle tasolle.

§  Hypolla on leveä rosteri, mikä mahdollistaa leveän rotaation ja sitä myötä korkean intensiteetin ylläpitämisen molemmissa päissä kenttää. Hypon siirtymähyökkäys ja korin suojeleminen omassa päässä tarjoavat meille uusia haasteita ja samalla mahdollisuuden ottaa askel eteenpäin omassa pelaamisessa.

HyPo on pelannut alkavalla kaudella kolme ottelua, joista saaliina yksi tappio ja kaksi voittoa. PeKa otti Pontevasta kovan voiton, FoA taasen kaatui reiluin lukemin ja  nuori HBA:kin tuotti päänvaivaa kokeneen pelaajakaartin omaavalle HyPo:lle. Ottelu päättyi Hyvinkään voittoon lopulta vain yhdeksällä pisteellä. Alkukauden tehokkaimpana lauantain kotijoukkueesta on häärinyt korin alla väkivahva Taru Tuukkanen, 22,7 pisteen ottelukeskiarvolla, sekä 165-senttinen nopealiikkeinen takamies Candice Warthen 15,3 pisteellä ottelua kohden.

Honka on pelannut nyt kaksi ottelua ja voittanut niissä sekä Huiman, että EBT:n vieraissa. Kotikentälle pääsy odottaa vielä ensi viikkoon, mutta nyt kaikki keskittyminen on ladattu haastamaan nimekäs HyPo. Paikallisottelussa Espoo Basket Teamia vastaan uhrautuvalla puolustuksellaan vakuuttanut Saara Sandell kuvailee joukkueen tunnelmia peliviikonloppua kohti mentäessä.

§  Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, ollaan saatu hyvin treenejä alle joukkueen kanssa ja ollut hyvä fiilis. Meillä on hauskaa yhdessä, ja toivottavasti se myös välittyy katsomoon.

§  HyPo on aina mielenkiintoinen vastus, viime kauden finaalisarjasta jäi tietysti hieman hampaan koloon, mutta hyvillä mielin lähdetään lauantain peliin ja toivottavasti näemme yhtä paljon espoolaiskannattajia katsomossa, kuin viime keväänä, Sandell kommentoi hymyillen.

Hyvinkään Ponteva – Tapiolan Honka lauantaina 14.10 klo 17.00 Martinhallissa. Ottelua voi seurata myös suorana Yle TV2-kanavalta. Hongan ensimmäinen kotiottelu pelataan Tapiolan urheiluhallilla lauantaina 21.10 klo 14.00, jolloin vieraaksi saapuu Peli-Karhut Kotkasta. Liput ovelta vain 10€ / 5€. 

Artikkelikuva: Ville Vuorinen