Naiset kohtaavat EBT:n paikallisderbyssa lauantaina

Hongan naisten Korisliigajoukkue on aloittanut kauden mallikkaasti kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Sarjanousija, paikalliskilpailija EBT on aloittanut sarjan myös hyvin ja on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi. Lauantaina espoolaisjoukkueet ovat vastakkain ensimmäistä kertaa naisten pääsarjassa sitten kauden 2003-2004.

Honka kaatoi edellisellä kierroksella sarjajumbo Pyrinnön kotikentällä pienien vaikeuksien jälkeen lukemin 70-62. Dionne ”Didi” Pounds oli ottelussa lähes pitelemätön 29 pisteellään ja Sara Rokkanen tuki hienosti 17 pisteellä. Hongan alkukauden tehokolmikko on ollut Pounds (18,3 pistettä ottelua kohden), Rokkanen (10,5) ja kapteeni Heta Korpivaara (18,5 / 13,5).

Sarjanousija Espoo Basket Team on mielenkiintoinen joukkue. Isokokoinen joukkue heittää paljon kolmen pisteen heittoja ja menee väkevästi hyökkäyslevypalloihin. Joukkueen alkukauden takuupelaajat ovat olleet kokenut Lotta Aaltonen (17,0 / 7,0) ja amerikkalaisvahvistus Deanna Weaver (16,3 / 10,3).

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu toivoo katsomoon paljon väkeä:

  • EBT poikkeaa pelitapansa ja materiaalinsa puolesta kauden aiemmista vastustajista. Isokokoinen, aktiivisesti pelaava  joukkue ilman selkeää sisäpelaajaa ja pelintekijää. Oma 1-1 puolustus ja levypallopeli ovat avainasemassa otteluun valmistautumisessa. Toivottavasti  kauden ensimmäinen paikallispeli houkuttelee hallin täyteen katsojia.

Ottelu Espoo Basket Team – Tapiolan Honka pelataan Espoonlahden urheiluhallilla lauantaina 31.10 klo 17:00 alkaen. Liput otteluun 5 €.