MuKi-Honka 85-40

Vuoden ensimmäinen peli oli lyhyen ajan tasainen. Kahden minuutin kohdalla tilanne oli 6-6 ja me toteutimme erityisesti hyökkäyspäässä harjoiteltuja asioita. Sitten peli alkoi hajoamaan, MuKi juoksi aivan ilmaisia nopeita hyökkäyksiä ja yhteinen tekeminen päättyi. Ensimmäisen jakson lukemat olivat kuitenkin siedettävät 23-17.

Toisen jakson ajan kentällä oli vain yksi energinen ja periksiantamaton joukkue. Puolustuspään liike ja erityisesti tahto tehdä asioita puuttui. Vastustaja teki käsittämättömän 16-0 runin, ja peli oli ohi. Joissain peleissä olemme onnistuneet löytämään pelin kuluessa taistelutahdon ja nostamaan tasoamme, mutta tällä kertaa niin ei käynyt. Jakso tylysti 23-8.

Kolmas jakso alkoi siitä mihin edellinen päättyi. MuKin pitkänhuiskea laitamies heitti parin ensimmäisen minuutin aikana erehtymättömästi 3x kolkkeja pohjaan täysin vapaista paikoista. Täytyy antaa kunnia MuKille, joka haki määrätietoisesti hyviä ratkaisupaikkoja, ja käytti ne todella hienosti hyväkseen.

Pelistämme puuttui tällä kertaa pari kovin tärkeää osa-aluetta, eli halu edetä kohti koria ja joukkueena pelaaminen. Yhteinen tavoite ja siihen sitoutuminen tarvitaan, jos ja kun halutaan voittaa pelejä.

Liikaa ei kannata itseään ruoskia tämän pelin perusteella, mutta oppia siitä voi ammentaa. Itse ajattelisin niin, että iloisen ilmeen ja energian kautta saadaan parhaat tulokset. Joukkuepeleissä voittaminen ja häviäminen ovat niin kovin pienistä asioista kiinni – voitanko tämän yhden tilanteen, painanko täysillä joukkueen eteen, otanko kolhun vastaan vai väistänkö, yritänkö loppuun saakka.

Nyt on pitkähkö tauko ennen seuraavia pelejä, aurinko paistaa pidempään ja on mahdollisuus rakentaa uutta nousua. Olen varma että yleisilme peleissä kehittyy kevään mittaan!