Minna Mali tekee paluun liigatasolle

Minna Mali palaa takaisin naisten Korisliigaan kasvattajaseura Tapiolan Hongan paidassa. 21-vuotias Mali keskittyi opiskeluun menneen kauden ajan, eikä pelannut naisten edustusjoukkueessa. Palo ei kuitenkaan sammunut missään vaiheessa ja alkavalla kaudella Hongan naisten takakentällä nähdään jälleen motivoitunut Minna. 

Minna Mali on pelannut läpi koko Tapiolan Hongan junioriputken. Takakentän tehotyttö  nousi naisten edustusjoukkueen rinkiin jo teini-ikäisenä. Liigadebyyttinsä hän teki kaudella 2013-14. Kaudella 2016-17 Malin edustama, Espoo Unitedin nimen alla pelannut naisten joukkue päätti kautensa hopeamitaleihin. Samalla kaudella Mali luki koriksen ohessa itsensä pääsykokeiden kautta Helsingin yliopiston Oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Nuori nainen oli valinnan edessä, vaativan opiskelun yhdistäminen huippukoripalloon vai keskittyminen opiskeluun? Mali valitsi opiskelun ja jätti liigakentät vuodeksi.

Nyt Honkahallin kahvion pöydässä istuu hymyilevä nuori nainen, joka on saanut ensimmäisen opiskeluvuoden päätökseen. Kotihallin parkettia on kulutettu treenaten – on comebackin aika.

Mitä kaikkea on kuulunut menneeseen vuoteen Minna?  

”Nyt on opiskeltu ensimmäinen vuosi Oikiksessa. Välivuosi naisten Korisliigasta mahdollisti keskittymisen opiskelun aloittamiseen ja järjestötoimintaan lukukauden aikana. Korista en kuitenkaan jättänyt alkukauden tauon jälkeen. Pelasin naisten divarissa ja treenasin 19-vuotiaiden mukana” Mali avaa.

Nyt alkaa uusi kausi ja teet paluun Hongan naisiin. Miten päädyit tähän ratkaisuun? 

”Ei ollut missään vaiheessa tarkoitus lopettaa korista kokonaan. Tarvitsin vain aikaa uuden rytmin opetteluun sillä onhan opiskelu Oikiksessa paljon vaativampaa kuin lukiossa. Kävin kauden aikana katsomassa paljon naisten otteluita ja joka kerran oli fiilis, että haluan pelata. Vielä kun kuulin ketä kaikkia Hongan naisissa ensi kaudella pelaa halusin ehdottomasti mukaan. Kasassa on hyvä jengi. Nyt ollaan päästy jo treenaamaan yhteistreenejä 19-vuotiaiden tyttöjen kanssa, pian on naisten koko joukkue kasassa ja päästään valmistautumaan kauteen koko joukkueella.”

Katse kohti alkavaa kautta. Mitkä asiat sytyttää kentällä ja millaisin odotuksin lähdet naisten korisliigakauteen 2018-19?

”Odotan ihan ylipäänsä sitä fiilistä mikä tulee kun on osa joukkuetta kaikessa. Odotan myös kovia pelejä. Uskon myös että tullaan pärjäämään sarjassa hyvin. Kentällä sytyttää tietysti tiukat pelit ja tilanteet, joissa koen että minulta odotetaan paljon. Silloin tuntuu, että saa itsestään kaikkein eniten irti.”

Olet ollut honkalainen lapsesta asti ja ura jatkuu kasvattajaseurassa yhä. Avaatko vähän, miksi Honka on sun seura? 

”On aina ollut siistiä olla honkalainen. Rehellisesti sanottuna, en ole koskaan harkinnut vaihtavani seuraa. Täällä on hyvät edellytykset kehittymiselle ja haasteita on tarjolla. Laadukas valmennus ja mahdollisuudet edetä naisten korkeimmalle sarjatasolle asti. Lisäksi on mainittava Honkahalli, jonne voi aina tulla ja jossa on aina tuttuja. En tiedä missä muualla olisi vastaavaa.”

Loppukevennykseksi musiikkikysymys. Mitä löytyy Minnan treenimusiikkilistalta? 

”Aika paljon räppiä. Kendrick Lamar esimerkiksi toimii. Välillä tulee kuunneltua myös AC/DC:n tai muiden vanhempien bändien fiilisbiisejä.

Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin lokakuun ensimmäisellä viikolla. Ensimmäinen kotipeli pelataan Tapiolan urheiluhallilla 7.10. Kausikortit tulevat myyntiin syyskuun alussa ja luvassa onkin varsin hauska ja edullinen kausikorttikampanja. Tervetuloa mukaan seuraamaan Hongan naisten koriskautta 2018-19! 

Ravintola Fat Lizard liittyy Tapiolan Hongan tukijoukkoihin. Honka-perhe suosittelee erityisesti Fatin mahtavaa viikonloppubrunssia!