Tytöt-07 - Tapiolan Honka

Mikrotytöt-07 tutustumassa leirielämään

Tiikereiksikin itseään kutsuva, Hongan tytöt 2007 joukkue, vietti leirielämää yhdessä 4.-6.12 Kisakeskuksessa. Tässä valmentajien kirjoittamana leiripäiväkirjaa onnistuneesta leiriviikonlopusta. Perjantaina leirille lähtevät tytöt täyttivät jännittyneellä naurulla Summahallin kahvion. Pakkautuivat Honka-pipot heiluen autoihin ja siitä se lähti, monen tytön ihan ensimmäinen leiri.
 Perjantaina majoituimme 5-8 hengen huoneisiin (tytöt keskenään), söimme päivällisen, jonka jälkeen vedimme hyvävauhtiset puolentoista tunnin treenit. Iltapalan syötyämme viimeiset vaipuivat nukkumatin maille noin 23 aikaan, kun paras adrealiiniannos alkoi laskeutumaan. Muutamalla hieman ikävä painoi, mutta kaikki saivat lopulta omassa sängyssään unesta kiinni.
IMG_1307 Lauantaiaamuna heräilimme 7.30 aikoihin ja aamupalan jälkeen siirryimme salin puolelle hikoilemaan. Tytöt keskittyivät taas todella loistavasti, eikä kenenkään kanssa ollut mitään keskittymisongelmia mitä silloin tällöin arkena näkyy. 1,5h tiiviin setin jälkeen tytöt pääsivät viettämään keskenään aikaa noin tunniksi huoneisiinsa. Sitten lounas ja iloksemme saimme huomata, että kaikkien tyttöjen annokset olivat aivan itse otettuina tarpeeksi isoja, eikä niihin enää tarvinnut puuttua. Lisäksi käytös ruokalassa oli erinomaista. Ei huutoa, ei turhaa säätämistä ja tytöt odottivat ohjeiden mukaan huonetovereitaan ja liikkuivat ravintolan ja huoneiden väliä keskenään. Lounaan jälkeen oli karkkihetki ja sitten valmistauduttiin fyysisiin testeihin. Tytöt pääsivät kokeilemaan ja testaamaan (4 hengen ryhmissä eri rasteilla) mm. 20m sprinttiä sähköisellä ajanotolla, vatsalihaksia, leukoja/roukkumista, hyppynarua, tötsäjuoksua, ponnistusvoimaa jne. Testien tuloksia ei jaettu tytöille, vaan painotus oli tosiaan parantaa omia tuloksia ja saada tytöille itselleen joku taso mitä voi lähteä parantamaan. Testeissä oli kiva nähdä onnistumisen kokemuksia kaikilla tytöillä. Välillä suupielet kääntyivät alaspäin, jos ei oltu omaan tulokseen tyytyväisiä, mutta sitten seuraavalla rastilla hirveällä innolla tulos, joka sai suun taas messingille. 1,5h testirupeaman jälkeen otettiin taas pallo mukaan ja vedettiin tunnin verran heittokisoja. Seuraavaksi 30 minuutin tauko, jonka jälkeen tytöille annettiin tehtäväksi kuvata ja selittää kännykällä 4 hengen ryhmissä yksi koripallokentällä tapahtuva rike sekä yksi koripalloon kuuluva lajisuoritus. Toivottavasti saamme nämä vielä tyttöjen kännyistä ulos ja koottua niistä videokoosteen näytettäväksi. Kovasti heillä oli hauskaa näitä kuvatessa.
 Seuraavaksi päivällinen, jonka jälkeen omissa huoneissa laadittiin (tyttöjen toimesta, valmentajat fasilitaattoreina) joukkueen säännöt. Nämä odottavat nyt puhtaaksikirjoitusta ja ne julkistetaan piakkoin. Vahvistukseksi niiden hyväksynnästä tytöt allekirjoittavat sitten nämä säännöt. Tämän yhteydessä jokaisessa tuvassa katsottiin vielä pimeässä youtube videoklippi, jossa 6-vuotias tyttö esittelee mitä kovalla harjoittelulla voi oppia. Kaikki on itsestä kiinni.
IMG_1263 Iltapalalle mentiin sitten järkyttävässä sateen ja tuulen tuiskussa kodalle, jonne jojot olivat pistäneet tulet ja hoitaneet iltapalaherkut valmiiksi: makkarat, sämpylät ja mehut/limut. Kodan tunnelmassa tytöille kerrottiin tarinoita, joita tytöt eivät oikein ottaneet tosissaan, vaan rupesivat epäilemään niiden todenperäisyyttä. Jos kotona tulee näistä puhe(kannattaa kysellä), niin huoletta voi tytöille kertoa, että tarinat ovat ihan totta ja pitävät paikkansa. Lopulta päästiin nukkumaan hieman yhdeksän jälkeen eikä nukahtamisvaikeuksia vauhdikkaan päivän päälle ollut.
 Sunnuntaiaamuna herääminen olikin jo sitten vähän vaikeampaa. 9.15 mennessä aamupalat oli kuitenkin syöty ja oli aika tehdä salissa taitotestit: vaparit, lay-upit, kuljetus ja syöttö. Kaikki pärjäsivät erinomaisesti ja idea oli sama kuin fyysisessä osiossa saada tytöille joku oma taso mitä pystyy parantamaan. Tämän jälkeen lounas ja sitten taas takaisin saliin. Ilmapallon pomputus samaan aikaan pallon kanssa oli lämmittelynä, jonka jälkeen pelasimme leiripelit 1 vs 1, sekä 4 vs 4. Peleissä näkyi, että tytöt olivat omaksuneet hienosti monia asioita esim. rytminvaihdot kuljetuksessa ja kädenvaihdot olivat selkeästi menneet eteenpäin. Vaikka tytöt olivat aika väsyneitä aikaisemmasta ohjelmasta, tekemisen meininki oli viimeisissäkin peleissä hämmästyttävä. Tämän jälkeen pieni välipala vaatteidenvaihto ja kotiinlähtö.
Viimeisessä palaverissa tytöiltä kysyttiin mikä oli leirillä kivointa. Vastaukset vaihtelivat todella laajasti. Kota, tarinat, harjoitukset, vapaa-aika, 20m spurtti sähköajanotolla jne. Monipuolinen ohjelma oli siis valttia!
 Staffin mielestä leiri oli paras millä ollaan koskaan oltu. Kokemusta omaavalla päävalmentajalla (Jimmy Ruokolainen) näitä leirejä on takana useampi tusina, joten se kertoo paljon se. Tytöt ovat niin uskomattomia persoonia jokainen ja ne jotka eivät vielä leirille uskaltautuneet, niin ei hätää näitä tulee kyllä jatkossakin. Tärkeintä on aina, että lapsi tuntee itse, että on valmis lähtemään leireilemään 🙂
Terveisin,
Tytöt 07 valmentajat
Kuvat: Sari Laine