Mikropojat 08 ja 07 päättivät kautensa rentoon kotiturnaukseen

Voisi luulla, että sarjojen päätyttyä Summahalli hiljenisi, mutta ehei. Menneenä viikonloppuna ei taas meininkiä puuttunut hallilta, kun mikropojat -08 ja -07 ikäluokista päättivät kautensa rentoon kotiturnaukseen. Vieraaksi saapuivat Porvoon Tarmo, MaSu-07 ja täysin uusi tuttavuus Kauhajoen Karhu. Oli upeaa saada pitkänmatkankin vieraita!

Turnausta pelasi Hongalta kolme joukkueellista nollaseiskoja ja kaksi joukkueellista nollakaseja, meno ja meininki oli taattu. Ottelut olivat pääasiassa hyvin tasaisia ja jokainen pelaaja sai varmasti sopivissa määrin haasteita ja onnistumisia. Lounastauot vietettiin myöskin hallilla oman joukkueen kanssa, eli viikonloppu vietettiin siis ihan parhaassa seurassa omien koriskavereiden kanssa, ainakin näin pojat kertoivat.

Mieleenpainuvin osa turnausta oli varmasti kolme viimeistä ottelua. Dextra-kentällä pelattiin ensin hyvän fiiliksen trilleri, kun Hongan 08-pojat pelasivat vastakkain. Ottelu eteni rintarinnan ja pelikellon näyttäessä 33 sekuntia jäljellä olevaa peliaikaa, oltiin tasatilanteessa 19-19. Aikalisä ja taktiikkataulu esiin. Molemmat valmentajat kertoivat pelaajilleen, mihin nyt keskitytään. Honka Whiteä ottelussa valmentanut, ikäluokan päävalmentaja Ville Neva piirsi jopa kuvion pojilleen, jonka turvin peli voisi ratketa valkoiseen päähän. Kuvio tuotti tulosta kun sillä päästiin vapariviivallekin ja levypallosta tehtiin kori. Yleisö hihkui! Onnistuminen tuli myös vihreälle joukkueelle heti perään toisessa päässä ja ottelu päättyi tasalukemiin hallin hurratessa.

nollakasi aikalisä

Nollakasien taktiikkapainotteinen aikalisä

Viimeiset kaksi ottelua pelattiin 07-ikäluokassa. Tallink-kentällä mittaa toisistaan ottivat Hongan White ja Green, Honka Blue taas sai vastaansa finaalissa MaSun nollaseiskat. MaSun pojat ovat olleet honkalaisia kuin askeleen edellä koko kauden ja siksi turnauksen alussa ensimmäinen voitto tästä vastustajasta oli todella Hongan poikien mieleen. Nyt olisi tietysti hieno voittaa uudelleen. MaSu oli kuitenkin hereillä pelin alusta asti eikä pitkä peliviikonloppu painanut jaloissa. Joukkue onnistui uudestaan ja uudestaan korinteossa, lähtien puoliajalle 16 pisteen johtoasemassa. Siitä lähti Hongan nousu, hienot syötöt joukkuekaverille korin alle ja verhon takaa kentän laidalle kannustamaan saapuneet White ja Green pelaajat toivat Hongan pojat hurjalla nousulla tasoihin. Kolmen minuutin jatkoajan vei kuitenkin MaSu. Onnea voitosta!

Kaikinpuolin hieno turnaus ja erityiskiitos koripalloväelle pitkästä pinnasta sunnuntaina, kun pyöräilytapahtuman vuoksi hallille pääsy ja parkkeeraaminen oli ajoittain hyvinkin haasteellista. Nyt kesätreenausta, kesäleirejä ja lomailua – Tallink Tournamentissa nähdään taas peliasut päällä!

nollaseiskat

2007-pojat

nollakasi turnaus

Honka -08 joukkueet vastakkain

Honka - Kauhajoen Karhu

Honka 07 – Kauhajoen Karhu

nollaseiska turnaus

Honka 07 – MaSu

Teksti ja kuvat: Sonja Herrala