Miesten voittoputkelle jatkoa, naisille tappio Kotkassa

Tapiolan Honka aloitti miesten Divari B:n komealla 13 ottelun voittoputkella, joka katkesi vasta PeU-Basketin käsittelyssä. Nyt Honka on jälleen voittoputkessa, joka venyi sunnuntaina Vaasassa viiden ottelun mittaiseksi. Naisten kolmen peräkkäisen voitetun ottelun putki sen sijaan katkesi sunnuntaina, kun kotijoukkue Peli-Karhut karkasi toisella puoliajalla 88-69 voittoon.

Miesten ottelu sarjassa toistaiseksi ilman voittoa olevaa Salamaa vastaan alkoi tasaisesti. Kotijoukkueen Kristian Nurminen pääsi rankaisemaan Honkaa muutaman kerran lähietäisyydeltä ja toisessa päässä Hongan viimeistelytarkkuus oli kehnoa. Toisen neljänneksen lopulla Honka sai sisäpelaajiensa Tero Laitisen, Ilkka Sirolan ja Juho Gummeruksen johdolla revittyä kuuden pisteen kaulan, jonka turvin lähdettiin pitkälle tauolle.

Kolmannella neljänneksellä Honka sai puolustuksensa tuttuun tikkiin ja Anselmi Vanjoen johdolla tehoja alkoi löytyä myös hyökkäykseen. Ennen viimeistä jaksoa Hongan johto oli jo melko turvallisen tuntuisesti 35-50. Viimeisellä neljänneksellä Vanjoen ja Laitisen johtama Hongan hyökkäys toimi jo mallikkaammin ja vierasjoukkue karkasi kauden 18. voittoon lukemin 43-73.

Hongan päävalmentaja Ville Neva kommentoi sunnuntain ottelua näin:

  • Tänään oli ennen kaikkea kysymys sinnikkyydestä. Huolimatta vastustajan aktiivisen pallon puolustuksen ja erittäin sumputtavan korinalustan suojelun yhdistelmän sekä heikkojen viimeistelytarkkuuksien aiheuttamista haasteista pystyimme ottelun aikana kehittämään peliämme. Ensimmäisellä puoliajalla teimme muutamia kommunikointivirheitä, joiden johdosta vastustaja pääsi leikkauksilla ja screeneillä tekemään turhan paljon helppoja koreja. Sanon tämän ymmärtäen samalla, että vastustaja teki ensimmäisen 20 minuutin aikana 27 pistettä, joten löytyihän sieltä myös paljon hyvää.  Joukkue kohensi puolustuspään yhteistyötä toiselle puoliajalle näissä edellä mainituissa tilanteissa ja nostimme lisäksi pallon painetta, jonka ansiosta vastustaja sai aikaan kokonaiset 16 pistettä. Toisella puoliajalla laitoimme lisäksi palloa enemmän syöttäen liikkeelle, joka toi enemmän nopean hyökkäyksen mahdollisuuksia ja avasi ajomahdollisuuksia, Neva kertoi.

Hongan tehokkaimmat olivat tupla-tuplillaan Tero Laitinen (16/13) ja Ilkka Sirola (10/10). Anselmi Vanjoki heitti 15 pistettä ja Juho Gummerus keräsi kauden toisessa divariottelussaan tehot 8/7. Kotijoukkue Salaman tehokkain oli Nurminen 16 pisteellä.

  • Työmyyriä on taas koko joukkue täynnä ja se on pelkästään hienoa. Panu Vertion ja Toni Svärdin taistelutahto ja raa’an työnteon määrä joukkueen eteen on jotain, josta jokaisen juniorin on syytä ottaa mallia. Juho (Gummerus) toi toisella jaksolla kaivattua energiaa haastaviin hetkiimme juoksemalla nöyrästi kenttää ja osallistumalla aktiivisesti jokaiseen levypallotilanteeseen. Tero (Laitinen) ja Ilkka (Sirola) tekivät tupla-tuplan mieheen ja omistivat korinalustan puolustuspäässä. Anselmi (Vanjoki)  löysi tänään itsensä pelin aikana kaikilta pelipaikoilta 1-4 ja pystyi toimimaan hienosti eri rooleissa. Lisäksi hänen saumoihin ajonsa toivat toiselle puoliajalle tärkeän lisäelementin, Neva kertasi.

Honka jatkaa divari B:n kärjessä, kun noin 2/3 runkosarjaa on pelattu. Honka on vahvasti menossa kohti maaliskuussa alkavia välieriä, joiden voittajat nousevat kaudelle 2016-2017 divari A:han. Hongan seuraava ottelu pelataan tulevana sunnuntaina 31.1 Tapiolassa, tuolloin vastassa on hyvää kautta pelaava sarjanelonen ja mahdollinen pudotuspelivastustaja Raholan Pyrkivä.

Peli-Karhujen vahva toinen puoliaika liikaa Hongalle naisten Korisliigassa

Naisten joukkue matkusti sunnuntaina Kotkaan, jossa vastassa oli joulutauon aikana koko jenkkikolmikkonsa uusinut ja sitä myöten sarjan jumbosijalta pois kiivennyt Peli-Karhut. Tasaisella ensimmäisellä puoliajalla Akil Simpsonin johtama PeKa iski ensin ja vei avausneljänneksen 17-11. Honka otti eron kiinni toisella neljänneksellä, kun ensin Kia Vaalavirta sekä Heta Korpivaara ja jakson lopulla Sara Rokkanen ja Dionne Pounds tekivät tuhojaan hyökkäyspäässä. Puoliajalle Honka pääsikin 37-40 johtoasemassa. Kolmannella jaksolla Peli-Karhujen suomalaispelaajat Saara Wahlgrenin ja Roosa Lehtorannan johdolla löysivät jälleen pelivireen ja kotijoukkue lähti karkuun. Ennen viimeistä jaksoa PeKa johti 64-53. Honka ei onnistunut viimeisellä neljänneksellä löytämään keinoja eron umpeen kuromiseksi, ja Simpson johdatti Peli-Karhut kauden kolmanteen voittoon lukemin 88-69.

Honkalaisista tehokkaimmat olivat totutusti Heta Korpivaara (16/12), Sara Rokkanen (15/1) ja Dionne Pounds (14/2). Peli-Karhuilta Simpson (26/9) ja Tear’a Laudermill (19/3) kokosivat korkeimmat pistepotit.

Honka jatkaa naisten Korisliigassa edelleen sijalla neljä. 19.3 päättyvän runkosarjan päätteeksi kuusi parasta joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin. Hongan seuraava kotiottelu pelataan ylihuomenna keskiviikkona, jolloin sarjakärki Catz saapuu Tapiolaan klo 18:30 alkavassa ottelussa.