Miesten korisliigakausi päättymässä – viimeinen kotiottelu perjantaina

Tapiolan Hongan miesten korisliigakausi on loppumaisillaan ja harmiksemme joukkueemme tulee jäämään sarjan viimeiseksi. Edessä on siis putoaminen takaisin 1.divisioonaan mikäli tämän kauden 1DA:n voittaja käyttää oikeuden sarjanousuun. Lopullisesti ensi kauden sarjapaikka ratkeaa siis vasta toukokuun aikana.

Kulunut kausi on ollut haastava ja opettavainen. Mukaan mahtuu hienoja pelejä ja onnistumisia, mutta myös suuria pettymyksiä. Kaikki urheilun tarjoamat tunteiden kirjot on koettu.

Seuran tavoitteena oli ja on edelleen, tarjota omille junioreille pelaajapolku nuorten sarjoista aikuisten huippusarjoihin. Strategia toimi hyvin 1DA tasolla ja halusimme rakentaa myös korisliigajoukkueemme pohjautuen honkataustaisiin pelaajiin sekä nuoriin tulevaisuuden pelaajiin höystettynä muutamalla kokeneella pelaajalla. Valitettavasti strategiamme ei vielä toiminut korisliigatasolla, joka on vahvasti profiloitunut ammattilaissarjaksi, jossa kovatasoiset ulkomaalaispelaajat ovat suuressa roolissa.

Taloudellisesti strategiamme oli onnistunut, vaikka sarjan pienimmällä budjetilla toimimisen vaikutukset näkyivätkin joukkueemme rakenteessa. Ylpeänä voimme kuitenkin kertoa, että kaikki velvoitteet on hoidettu ongelmitta ja miesten joukkueen talous on tasapainossa. Tästä taloustilanteesta on hyvä lähteä rakentamaan seuraavan kauden joukkuetta ja tavoitteita, ne kuitenkin vahvistuvat käytännössä vasta sitten kun lopullinen tieto sarjapaikasta selviää.

Seurana olemme oppineet paljon ja seuran junioripolku on edelleen strategiamme keskiössä. Polkua vahvistamaan on rakennettava pohjaa sekä korisliigajoukkueelle että divisioonajoukkueelle ja oltava ylpeä oman seuran junioreista, jotka kuluneella kaudella täyttivät katsomot ja kannustivat uupumatta omia idoleitaan. Heitä varten tehty työ ei mene hukkaan ja näille junioreille haluamme myös jatkossa tarjota elämyksiä ja mahdollisuuksia olla seuraava korisliigaidoli uusille junioreille.

Hongan miesten joukkueen viimeinen kotiottelu pelataan perjantaina 17.3 klo 18:30 Tapiolan Liikuntahallilla. Vastustajaksi saapuu Lapuan Korikobrat.

Hongan naisten joukkueessa junioripolkua on rakennettu jo useamman vuoden ajan ja kuluneella kaudella nuoret ovat olleet isossa roolissa. Joukkue jatkaa taistelua hyvästä sijoituksesta naisten korisliigassa ja tulee suurella todennäköisyydellä sijoittumaan kolmanneksi runkosarjassa. Näyttääkin siltä, että puolivälieräsarjassa kohtaamme paikallisvastustaja Torpan Pojat Helsingistä. Kovatasoinen puolivälieräsarja alkaa ensi viikolla, ilmoitamme tarkemmat pelipäivät heti niiden vahvistuttua.

Suuri kiitos kaikille seuran junioreille, kausikorttilaisille, peleissä kannustamassa käyneelle yleisölle ja yhteistyökumppaneille. Arvostamme äärimmäisen paljon tukea, jonka olette kuluneella kaudella antaneet Tapiolan Hongan miesten joukkueelle! Naisten joukkueen osalta kannustus jatkuu vielä. Katsomossa nähdään!

Kuvat: Samira Lee