Miesten korisliigajoukkueen runko lähtee rakentumaan kokemukselle – Tuukka Kotti ja David Gonzalvez jatkavat Hongassa

Tapiolan Hongan miesten joukkue saavutti tavoitteensa menneellä kaudella ja lunasti paikkansa takaisin Korisliigaan voittamalla divarimestaruuden. Virallisesti päätös liiganoususta tehdään kesäkuun alussa, mutta joukkueen rakennus liigakentille on jo täydessä vauhdissa. Ensimmäisinä ensi kauden pelaajina julkaistaan huima määrä kokemusta, kun Kotti ja Gonzalvez ovat molemmat sopineet jatkostaan Hongan riveissä.

Kokeneiden pelimiesten arvo joukkueelle näkyy erityisesti nuoren joukkueen johtotehtävissä, tiukoissa paikoissa Kotin ja Gonzalvezin kyky rauhoittaa joukkuetta ja pitää fokus siellä missä kuuluu on mittaamattoman arvokasta. Divarikaudella 2023-24 herrasmiesten tekeminen näkyi toki myös tilastoissa. Tuukka Kotti tehtaili tupla-tuplan jos toisenkin ja ottelukeskiarvoksi kirjattiin kauden aikana 11,7 pistettä, 8 levypalloa ja 3,2 syöttöä. Pelintekijä Gonzalvezin tasaisen varma tekeminen merkittiin tilastoihin rivillä 15,8 pistettä, 5,5 levypalloa ja 5,5 syöttöä ottelua kohden.

Tuukka Kotti puhuu kauniisti seurasta ja iloitsee jatkostaan joukkueessa: ”Tapiolan Hongasta on tullut minulle yhteisö, joka on tärkeä ja todella lähellä sydäntäni. Intoa ja motivaatiota riittää edelleen pelaamiseen ja haluan olla myös muilla tavoilla tukemassa Honkaa kehittymään seurana ja organisaationa. Olen kiitollinen Hongalle tästä mahdollisuudesta ja ilolla jatkan työtäni täällä!”

”Kauden tavoitteena on rakentaa nöyrää, ahkeraa ja iloista tekemisen kulttuuria joukkueeseemme ja osoittaa että Honka kuuluu Korisliigaan. Roolini joukkueessa tulee olemaan kokemuksen ääni ja toiveena on että joukkueemme nuorien pelaajien kehitys jatkuu niin, että ne vie tämän kauden aikana multa mahdollisimman paljon minuutteja” Kotti kuvailee.David Gonzalvezin Honka-ura alkoi alunperin keskustelusta Kotin kanssa: ”Ennen viime kautta olin tilanteessa, jossa etsin mahdollisuutta jatkaa uraani Korisliigassa. Sellaista mahdollisuutta, joka sopisi koko perheelleni täällä. Keskustelimme Hongan tavoitteista Tuukan kanssa ja pian keskustelua käytiin valmennuksen kanssa myös. Kaikki tapahtui lopulta nopeasti ja löysin paikan, joka sopi täydellisesti minulle ja perheelleni. Sellaista en unohda. Olemme kokeneet koko seuran puolesta kuuluvamme Honka-perheeseen alusta asti. Nautin pelaamisesta menneellä kaudella. Joukkue haastaa ja on yhtenäinen, se tuntuu ja näkyy. Pelaamme tosissamme, mutta joukkueeseen on koko ajan kuulunut hyvä huumori ja siihen yhdistelmään Coach Heinonen on suuri syy. Se on harvinaista ja arvostettavaa.”

”Haluan jatkaa Hongassa sitä työtä mikä viime kaudella aloitettiin. Aiemmasta putoamisesta liigatasolta takaisin divariin jätti pahan maun suuhun kaikille sen kokeneille ja sitä emme halua uudelleen. Haluamme ylittää odotukset! Todistaa kuuluvamme Suomen korkeimmalle tasolle ja saada kunnioituksen kaudesta, niin että kauden päätteeksi voidaan kulkea pää pystyssä. Haluamme tehdä paljon töitä ja rakentaa uusiutuvan joukkueen kanssa sellaisen kemian, jollainen tarvitaan tavoitteiden saavuttamiseen. Meillä on siihen kaikki työkalut ja yksi liigan parhaista valmentajista.”

”Haluan tuoda ensi kauden joukkueeseen johtajuutta, kaiken kokemukseni, energiaa, tulta, halua kilpailla ja rakentaa esimerkilläni itseluottamusta jokaiselle nuorelle pelaajalle!” Gonzalvez listaa lopuksi.

Päävalmentajana jatkava Aapo Heinonen on syystäkin iloinen jatkosopimuksista: ”Daven ja Tuukan jatkosopimukset ovat loistava uutinen. He tuovat pelitaitojensa lisäksi paljon johtajuutta sekä kokemusta, jota nuori joukkue tarvitsee. Tämän lisäksi molemmat ovat urallaan vaiheessa, jossa muiden auttaminen eteenpäin ja joukkueen hyvä, on omia tilastoja tärkeämpää.”

Lähiviikkoina luvassa on iso nippu lisää pelaajasopimuksia!

Kuvat: Samira Lee