Miesten kausi käynnistyy sunnuntaina korkein tavoittein

Tapiolan Hongan miesten joukkue pelaa alkavalla kaudella maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 1A-divisioonassa. Kauden tavoitteet on asetettu korkealle: peli kerrallaan kohti paluuta Korisliigaan, jonne divisioonan voittanut joukkue kauden päätteeksi. Hongan miesten kauden ensimmäinen ottelu pelataan upouudella Namika Areenalla sunnuntaina 8.10. klo 16:30.

Tämän kauden miesten joukkue on jälleen kasvualusta aikuisten huippusarjoihin nuorten pelaajien urapolulla, niin omista riveistä kuin muistakin kasvattajaseuroista. Joukkueen nuorta runkoa vahvistaa kokemuksella ryyditetty ja varsin nimekäs kolmikko: Tuukka Kotti, Carl Lindbom ja David Gonzalvez. Pituutta joukkueesta ei ainakaan tällä kaudella puutu, kuten päävalmentaja Aapo Heinonen Länsiväylän haastattelussa kertoo. Korin alla Kotin kanssa vastuuta levypallokamppailuista kantaa sentteriduo Iiro Tuomi ja Saku Korhonen.

Heinonen kuvaa joukkuetta varsin positiivisin sanakääntein: ”Meillä on hyvä meininki. Harjoituksissa tehdään kovaa töitä, mutta treeneissä on samalla sopiva kombinaatio kilpailullisuutta ja iloista fiilistä. Tämä on hyvähenkinen ja mukava joukkue, jossa arvostetaan jokaista pelaajaa. Pieniä vastoinkäymisiä on ollut loukkaantumisten muodossa, mutta sopivasti kauden alkuun useampi pelaaja on palaamassa kokoonpanoon.”

Joukkue on sekoitus uutta ja vanhaa. Mukaan on liittynyt honkalaisittain tuoreita nimiä kuten Bisonsien liiganousussa pelannut takamies Santeri Makkonen, PuHu:n divari B-joukkueesta Honkaan siirtynyt Oskari Rantala ja kokemusta Junior College-kentiltä jenkeistä hakenut Atte Vuoristo. Jatkumoa ja kamppailua takakentälle tuo viime kauden viimeisiin otteluihin kuntoutunut ja nyt täydessä iskussa oleva Markus Hyytiäinen. Viimeisimpänä joukkue vahvistui honkalaisille tutulla nimellä, kun edellisellä nousukaudella erityisesti puolustuspään periksiantamattomasta taistelusta tunnettu Akseli Hartikainen liittyi mukaan tiimiin.

”Hartikaisen kanssa on jo aika monta vuotta yhteisiä kokemuksia koripallon parissa takana. Ja toki ennen kaikkea ollaan kaksi kertaa oltu yhdessä voittamassa 1A-divaria. Olikin aika luontaista, että tähänkin nousuprojektiin halusin hänet mukaan. Aksen arvo suuri, sillä hän on aina valmis laittamaan itsensä likoon ja hyppäämään kentällä siihen rooliin, mitä joukkueen etu milloinkin vaatii” Heinonen kehuu.

Riku Korhonen on ottanut paikkansa Hongan miehissä ja on nyt liigakauden kokemuksia rikkaampana valmis kantamaan pelintekijän roolia vahvalla itseluottamuksella. Takakentälle saadaan tälle kaudelle myös seuraavan ikäluokan taitoa, kun honkalaiskasvatti Samuli Vartiainen,17, aloittaa debyyttikauttaan joukkueessa. Vartiaisen tavoin niin ikään 17-vuotias Oliver Hemdahl valmistautuu ensiaskeleisiinsa miesten edustusjoukkueen pelikentillä.

”Samppa on monista loukkaantumisista huolimatta tehnyt nöyrästi ja kärsivällisesti töitä, joka alkaa nyt tuottaa tulosta. Samppa on tunnollinen ja hänen tekemiseensä voi aina luottaa. Heittäjänä hän on meille erinomainen ase. Hän tulee varmasti olemaan juniorikatsomon suosikki tarjoamalla karkkia katsomoon -viihdettä” valmennuksesta lupaillaan.

”Harmittava sairastuminen kesällä keskeytti Oliverin harjoituskauden, mutta vähitellen saadaan erittäin potentiaalinen ja todella atleettinen nuori Hemdahl tuomaan energiaa joukkueeseen.”

Viime kauden Honka & LePy-yhteistyöjoukkueessa pelanneet Lauri Hynönen ja Eren Caglar täydentävät laituriosaston.

Heinonen arvostaa turkkilaistaustaisen Caglarin ahkeruutta: ”Erenillä on luontaisesti meistä suomalaisista poikkeavaa röyhkeyttä, halua ratkaista ja tehdä koreja. Olen tehnyt hänen kanssa töitä useamman vuoden ja arvostan tuota ominaisuutta. Tämän kauden tavoite on saada hyökkäysvoiman oheen paljon lisää puolustuspään oppeja, jotta pelaamisesta tulee kokonaisuutena tasapainoisempaa. Opiskelu Leppävaaran urheilulukiossa antaa meille hyvät mahdollisuudet tehdä töitä näiden asioiden eteen.”

”Odottavalla mielellä sunnuntain sarja-avauksen Namikaa vastaan. Päästään vihdoin testaamaan joukkueen tämän hetken iskukyky divarissa. Tarkoitus on tarjota yleisölle hyvin harjoitellut, kovaa taisteleva, hienoja onnistumisia ja iloista joukkuepeliä esittelevä Tapiolan Honka” valmennuksesta summataan sarja-avauksen kynnyksellä.

Ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Hongan miehet astelee torstaina 12.10. klo 18:30, jolloin vastassa HBA. Kausikortit ja pääsyliput kotiotteluihin myy lippu.fi ennakkoon netissä tai myyntipisteillään. Ovilta ei myydä lippuja. Hanki lippusi kotiavaukseen TÄÄLTÄ.