Miesten kauden käynnistyessä ääneen päästetään koripalloperheiden vesat

Tapiolan Hongan miesten joukkue aloittaa kautensa tulevana perjantaina kotiottelulla Tapiolassa, vastaan saapuu Raiders Basket Järvenpäästä. Hongan 18 pelaajan ringistä huikeat 12 on oman seuran kasvatteja. Kauden startin kynnyksellä haastatteluvuorossa takakentän haastaja Tommi Wuorenjuuri, sekä valmennuksen honkalaiskasvatti ja päävalmentaja Heinosen luottomies Teemu Kuusela. 

Menneellä kaudella Tommi Wuorenjuuri haki jo ensikosketuksensa miesten I-divariin, mutta pääasiallinen pelipaikka nyt 19-vuotiaalle takakentän käskyttäjälle löytyi kuitenkin  MU19 SM-sarjasta sekä miesten II-divisioonasta. Alkavaan kauteen nuori mies lähtee penkiltä, sillä alkusyksy on mennyt loukkaantumisesta kuntoutuessa. Mielessä siintää joka tapauksessa peliminuutit miesten edustusjoukkueen otteluissa. Joukkueen sisällä kamppaillaankin pelinrakentajan tontilla kiivaasti, joka tuo tekemiseen sopivaa sähköä pelaajakehitystä ajatellen. Tommin osalta lisämausteen haastajan asemaan tuo se, että saman kaaren takana häärii isoveli Ville Wuorenjuuri.

”Fiilikset on odottavat, sillä viime kauden loppuminen kesken harmitti pitkään. Itsellä uuden kauden alku viivästyy muutamalla viikolla loukkaantumisen takia, mutta muuten valmiina ollaan aloittamaan kautta 2020-21!” Tommi kertaa.

”Tämän kauden joukkue on hyvin nuori ja hyvin nälkäinen. Kilpailu on läsnä treeneissä ja vauhtia riittää. Kausi porrasta ylemmässä sarjassa ja nuoremmalla joukkueella tulee varmasti olemaan haastava mutta opettavainen.”

”Halu on kehittyä pelaajana paremmaksi ja ottaa jälleen uusia askelia kehityspolulla. Tammikuussa alkava armeija varmasti tulee sekoittamaa hiukan tulevaa kautta omalta osaltani, mutta hyvällä suunnittelulla ja oikealla asenteella siitäkin varmasti selvitään.”

Tommi Wuorenjuuren kohdalla Hongan miesten joukkueen pelinjohtajan rooli kulkee suvussa sillä Villen ja Tommin isä Aleksi Wuorenjuuri pyöritti aikanaan Hongan miesten edustusjoukkueen peliä varsin mallikkaasti.

Hongan miesten joukkuetta luotsaa tälläkin kaudella Aapo Heinonen. Työtä ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin, sillä apukuskin penkiltä löytyy motivoitunutta ja erittäin honkalaista osaamista. Teemu Kuusela jatkaa miesten joukkueen valmennusstaffissa ja tarkkasilmäiset bongaavat Kuuselan varmasti ainakin fläppitaulun takaa silloin, kun otteluita ratkotaan. Kuten suurimmalle osalle nuoren joukkueen pelaajista, on alkava kausi Kuuselallekin ensimmäinen maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

”Joukkueen sisällä olen valtaosan kanssa varsin samankaltaisessa tilanteessa, sarjataso sekä sen mukanaan tuomat haasteet ovat uusia myös minulle. Joukkueen kannalta keskeisin tavoite on viedä pelaajia lähemmäs heidän omia henkilökohtaisia tavoitteitaan. Voitot ovat mukava sivutuote, joka todennäköisemmin seuraa tätä kehitystä” Kuusela kommentoi.

”Roolini on kasvanut miesten joukkueen valmennuksessa vuosittain ja tämän haluaisin näkyvän tämän kauden osalta myös kentällä. Oma osani valmennuksessa painottuu pitkälti joukkueen hyökkäyspään toimintaan. Tarkoittaen yksinkertaisimmillaan epäselviä piirroksia, joita pelaajat parhaan kykynsä mukaan toteuttavat. Samalla pyrin auttamaan Aapoa harjoitusten suunnitteluissa, otteluvideoiden analysoinnissa sekä vastustajien scouttaamisessa. Yhteistyö joukkueen staffin kanssa sujuu jo useamman vuoden kokemuksella varsin hyvin. Aapon kanssa ajatukset sopivat hyvin yhteen, jonka vuoksi roolini on vuosittain muodostunut yhä selkeämmäksi.”

Tommin tapaan myös Teemu Kuuselan kohdalla voi sanoa että rakkaus lajiin on tullut ’veren perintönä’ isältä Petteri Kuuselalta, sekä isän isältä Seppo Kuuselalta joiden meriitit suomalaisen koripallon saralla ovat vertaansa vailla. Tästä saadaan viitteitä myös kysyttäessä tavoitteista valmentajana.

”Todellisia pidempiaikaisia tavoitteita valmentajana en ole itselleni asettanut. Tällä hetkellä valmentaminen tuntuu mielekkäältä ja on mielenkiintoista nähdä minne se lopulta johtaa. Toisaalta, kolmas miesten koripallon Suomen mestari isä-poika ketjussa ei  kuulosta myöskään yhtään huonolta. Kehitys, onnistumisen tunteet sekä päivittäin kohtaamani ihmiset tekevät valmentamisesta motivoivaa” Teemu päättää.

Hongan joukkue on nyt valmis kohtaamaan alkavan kauden haasteet ja mahdollisuudet. Joukkueen kokoonpanon löydät TÄÄLTÄ. Kotiotteluiden ohjeistukset taasen luettavissa TÄÄLLÄ. Tervetuloa seuraamaan kauden avausottelua Tapiolan liikuntahallille perjantaina 16.10. klo 18.30. Honka vs. Raiders!