Toni Svärd - Tapiolan Honka Miehet

Miesten divisioonan pudotuspelit käyntiin keskiviikkona

Tapiolan Honka pelasi miesten Divari B:ssä uskomattoman hienon runkosarjan. Honka hävisi kaudella vain kolme ottelua ja pääsee erinomaisista asemista keskiviikkona alkaviin pudotuspeleihin. Runkosarjan voittajana sillä on kotietu niin välierissä kuin mahdollisissa finaaleissakin. Hongan välierävastustaja on Namika Lappeenranta ja välieräsarjan voittaja lunastaa paikan Divari A:ssa kaudelle 2016-2017. Toisessa välieräparissa mittelevät Lahti Basketball ja PeU-Basket.

Tapiolan Honka päätti runkosarjan sunnuntaina voitokkaasti. Hongalle kauden ensimmäisen tappion joulukuussa aiheuttanut, runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut PeU-Basket tarjosi tiukan vastuksen, mutta Honka käänsi pelin edukseen viimeisellä neljänneksellä. Kotijoukkue PeU-Basket kävi vielä viimeisen neljänneksen alussa kolmen pisteen johtoasemassa lukemissa 59-56, mutta sen jälkeen Hongan puolustus hyydytti isäntien koritehtailun ja vierasjoukkue karkasi 62-75 voittoon.

Ilkka Sirola kuuluu Hongan laajaan onnistujien kaartiin tällä kaudella.

Ilkka Sirola kuuluu Hongan laajaan onnistujien kaartiin tällä kaudella.

Runkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat kautta siis välierissä. Välieräsarjat pelataan ”paras viidestä” eli sarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa. Molempien välieräsarjojen voittajat varmistavat paikan Divari A:ssa kaudelle 2016-2017 ja ratkovat vielä Divari B:n voiton keskenään finaalisarjassa. Välieräsarjojen hävinneistä joukkueista runkosarjassa paremmin sijoittunut pääsee vielä karsimaan Divari A:n jumboa vastaan. Mikäli Honka häviää välieräsarjansa, on se runkosarjan voittajana oikeutettu karsintoihin.

  • Pitkän ja hyvin sujuneen runkosarjan jälkeen päästään kauden kohokohtaan ja ottamaan mittaa parhaista jengeistä. Tavoitteena on ottelu kerrallaan pelata kauden parasta honkalaista koripalloa – sitä vauhdikasta ja aloitteellista koko kentän koripalloa, jota värittävät hyvät päätökset, iso yhteistyö ja taistelutahto. Jos tässä onnistumme, on sivutuotteena voittoja, Hongan päävalmentaja Ville Neva kertoo.

Honka ja Namika Lappeenranta ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, molemmat ottelut päättyivät Hongan voittoon. Lappeenranta ei ole kuitenkaan helppo vastus, sillä se on sarjan kuntopuntarissa Lahti Basketballin jälkeen toisena voitettuaan viimeisestä kymmenestä ottelusta yhdeksän (ainoa tappio tuli Hongalle helmikuussa).

  • Vaikka olemme voittaneet keskinäiset kohtaamiset, ovat pelit ratkenneet vasta neljännellä jaksolla. Lappeenrannan kaukoheittovoima ja kyky tehdä runeja tekevät heistä vaarallisen vastustajan ottelussa kuin ottelussa, Neva pohtii.

Lappeenrannalla onkin erittäin heittovoimainen joukkue. Etenkin Hongan kasvatti Visa Tarjanne (20,0 pistettä per ottelu) ja takamies Otto Markkanen (16,1 pistettä) täytyy saada kuriin ja nuhteeseen. Lähempänä koria viihtyvä Daniil Karvanen on tuonut lappeenrantalaisjoukkueelle lisäoptioita ja pystyy viimeistelemään läheltä ja kaukaa.

  • Visa Tarjanne on Namikan tärkein yksittäinen pelaaja. Peliä rakentavat Aleksi Koskinen ja vaaralliseksi ajajaksi osoittautunut Otto Markkanen ovat heiltä ne pelaajat, jotka tuottavat omien tekopaikkojen lisäksi myös muille vapaita heittoja. Lasse Aavamäki ja Daniil Karvanen tuovat voimaa korin alle ja Timi Puittinen on taistelutahdollaan ja yrittämisellään tuonut tehokkuutta Namikan peliin, Neva kertoo.
Nuorista pelaajista mm. Lasse Gummerus on ollut isossa roolissa.

Nuorista pelaajista mm. Lasse Gummerus on ollut isossa roolissa.

Ennakkoasetelma välieräotteluihin on se, että Honka lähtee sarjaan ennakkosuosikkina, mutta täysin paineettomasti pelaava Namika haluaa varmasti laittaa kapuloita espoolaisten rattaisiin. Luvassa on jännittäviä pelejä, joita seuraamaan saapuu toivon mukaan runsaslukuinen espoolaisyleisö. Hongan vahvuutena on läpi kauden ollut laaja rotaatio, josta on löytynyt onnistujia jokaiseen otteluun. Yksittäisten pelaajien nostaminen esiin on turhaa, sillä Honka voittaa joukkueena.

  • Playoffsit ovat urheilun suola. Paras viidestä otteluformaatti näin tiheällä aikataululla asettaa omat haasteensa peleihin. Joukkueet tuntevat toisensa etukäteen ja lisäksi ottelusarjan aikana tullaan reagoimaan toisemme tekemiseen varmasti. Viime kädessä pienten yksityiskohtien laatutekijät nousevat kuitenkin kaikkein ratkaisevimmiksi. Kumpi pystyy pelaamaan enemmän omaa peliään on ottelusarjassa vahvoilla, Neva päättää.

Ottelusarjan ohjelma:

1.välierä Honka-LrNMKY ke 16.3 klo 18:30 Tapiolan urheiluhalli
2.välierä LrNMKY-Honka su 20.3 klo 16:00 Lappeenrannan urheilutalo
3.välierä Honka-LrNMKY ti 22.3 klo 20:00 Tapiolan urheiluhalli
4.välierä (tarvittaessa) LrNMKY-Honka pe 25.3 klo 16:00 Lappeenrannan urheilutalo
5.välierä (tarvittaessa) Honka-LrNMKY su 27.3 klo 17:00 Tapiolan urheiluhalli

Tervetuloa seuraamaan jännittäviä pudotuspelejä ja kannustamaan Honka kohti Divari A:ta. Liput Hongan kotiotteluihin:

Aikuiset             10 €
Lapset alle 16v ja Hongan kausikortin haltijat                           5 €