Miesten divarikausi käyntiin Espoo Unitedin osalta 2.10

Espoo Unitedin ensimmäinen kausi miesten koripallon Divari A:ssa käynnistyy sunnuntaina 2.10 upealla tavalla. Vastustajaksi Unitedin ensimmäiseen viralliseen miesten sarjaotteluun Espoo Metro Areenalle saapuu paluun pääsarjakoripalloon tehnyt, rakas paikallisvastustaja Torpan Pojat. Luvassa on heti todellinen herkkupala ja katsojien riemuksi korisherkkua on luvassa kauden aikana vähintään 13 kotiottelun verran. Alla tarkempi katsaus Unitedin joukkueeseen ja miesten Divari A:han kaudella 2016-2017.

Divari A, eli miesten toiseksi ylin sarjataso, pelataan tulevalla kaudella 10 joukkueen kolminkertaisena sarjana. Runkosarjan päätteeksi neljä parasta joukkuetta jatkaa välieriin, joiden voittajat selviytyvät divarifinaaleihin. Finaalisarjan voittaja nousee Korisliigaan kaudelle 2017-2018 ja finaalisarjan hävinnyt joukkue pääsee karsimaan liigapaikasta Korisliigan jumbon kanssa.

Espoo United lähtee tavoittelemaan Korisliiganousua joukkueella, jossa on oivallinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Lisäksi joukkueurheilussa usein avainasemassa olevasta jatkuvuudesta ollaan pystytty pitämään kiinni, sillä viime kauden päätteeksi Hongan sarjanousun varmistaneesta ja Espoo Unitedille divari A paikan tuoneesta joukkueesta mukana ovat edelleen Jouko Järvinen, Anselmi Vanjoki, Tero Laitinen, Ilkka Sirola, Topi Halme, Lasse Gummerus, Juho Gummerus, Tuomas Ebeling ja Jesse Haapanen.

Vanhojen tuttujen kasvojen lisäksi joukkueesta löytyy myös tukku uusia nimiä. Kaksinkertainen Korisliigafinaalien MVP, pelinrakentaja Jeb Ivey tuo joukkueeseen kivikovaa kokemusta, joka tulee olemaan arvossaan erityisesti tiukoissa paikoissa. Kovatasoisessa Connecticutin yliopistossa NCAA:ssa pelanneelta laituri Omar Calhounilta odotetaan ratkaisuvoimaa ja sitä Calhoun harjoituspelien perusteella myös tarjoaa. Hongassa, Kouvoissa ja Seagullsissa Korisliigaa yli 200 ottelua pelannut sentteri Lauri Toivonen muodostaa yhdessä Laitisen ja Sirolan kanssa sellaisen korinaluskolmikon, ettei vastustajilla ole järin mukavaa Unitedin korin läheisyydessä. Porvoon Tarmosta Espooseen siirtynyt Akseli Hartikainen on koko kentän työmyyrä, joka tuo kovaa asennetta joukkueen pelaamiseen. Tuoreimpana signauksena joukkueeseen liittyy yli 500 Korisliigaottelun kokemuksella 31-vuotias laituri Ville Mäkäläinen. Päävalmentaja Ville Nevalla onkin käytössään erinomaisella asenteella pelaava, ahkerasti työtä tekevä ja kovaa puolustava joukkue.

”Tulemme pelaamaan vauhdikasta ja aloitteellista yhteistyön koripalloa, jossa korostuu erityisesti yksittäisen pelaajan taistelutahto ja kyky tehdä hyviä valintoja. Meille on erittäin tärkeää joukkueena synnyttää yhteinen kieli eli ymmärtää asioita vahvemmin ja vahvemmin yhteisestä näkökulmasta. Joukkue on sitoutunut tähän erinomaisesti ja olemme ottaneet siinä jo monta askelta eteenpäin”, päävalmentaja Neva kertoo.

”Joukkueessa on jo nyt havaittavissa paljon positiivisia piirteitä: pelaajat ovat osoittaneet olevansa ahkeria, suhtautuvat kehittymiseen erittäin avoimin mielin ja pyrkivät auttamaan joukkuetta jatkuvasti enemmän. Myös valmennus- ja huoltostaffi on toiminut erinomaisesti pelaajien auttamiseksi”, Neva jatkaa.

Espoo Unitedin lisäksi Divari A:n voitosta lähtee taistelemaan yhdeksän muuta joukkuetta. Ennakkoon on vaikea sanoa, mitkä joukkueista tällä kaudella taistelevat pudotuspelipaikoista ja sitä kautta sarjanoususta. Suurella todennäköisyydellä Espoo United on tiukasti mukana tuossa taistelussa. Muista joukkueista ainakin sunnuntain vastustajalla ToPolla tuntuisi olevan kasassa vahva joukkue, josta kertoo mm. voitto Espoo Unitedista harjoitusottelussa syyskuussa. Munkan ylpeys palaa miesten pääsarjakoripalloon yli kolmen vuoden tauon jälkeen ja kokoonpanosta löytyy Korisliigakokemusta mm. Nigel Mooren, Cedric Latimerin ja Ilpo Pehkosen muodossa. Espoo Unitedin ja ToPon kohtaamisia odotetaan vesi kielellä ja kuten jo pre-season -ottelu osoitti, näistä peleistä ei tunnetta tule puuttumaan.

Myös JKS on viime vuosina kuulunut divarin menestyjiin. Järvenpääläisjoukkue on jo vuosia tehnyt hyvää työtä päävalmentaja Jarkko Lanun ohjauksessa. Joukkueen runko on pysynyt viime kauteen nähden lähes samana ja kun ottaa huomioon, että viime kausi päättyi runkosarjan kolmossijaan, voi JKS:lta odottaa jälleen hyvää kautta. Kokeneet HL Coleman,Arsene Towa ja Pierre Jallow sekä nuoret suomalaispelaajat voivat voittaa sarjassa kenet tahansa.

Lahti Basketball nousi viime kauden päätteeksi Divari A:han yhdessä Hongan (sittemmin Espoo United) kanssa. Perinteikkään koriskaupungin ylpeys menetti tärkeimmän palasensa, kun kapteeni Vesa Mäkäläinen siirtyi Joensuuhun. Mäkäläisen korvaajaksi Lahteen siirtyy korinalusjyrä Jerald Fields, joka muistetaan Korisliigasta lähes 20 pisteen ja 10 levypallon pelaajana. Kunnossa ollessaan Fields on Divari A:ssa hurja vahvistus. Joukkueen toinen jenkki on laituri Rashad Smith. Takamies Sami Ikävalko siirtyi Lahteen vietettyään loppukauden Porvoossa. Arttu Mannelinin valmentama joukkue voi osoittautua erittäin kovaksi nipuksi.

Porvoon Tarmon, FoKoPon ja Oulun NMKY:n iskukyky riippuu paljon siitä, minkälaiset ulkomaalaisvahvistukset joukkueisiin on löytynyt. HBA-Märsky, Jyväskylä Basketball Academy ja Pyrintö II keskittyvät pääasiassa pelaajien kehittämiseen, mutta ovat ilkeitä vastustajia kenelle tahansa.

”Tuntuu, että ennakkoinfoa joukkueista on tarjolla hieman vähemmän kuin aikaisempina kausina. Uskon meidän lähtevän kauteen yhtenä ennakkosuosikeista. Playoffs-taisteluun ilmoittautunee kuitenkin useita joukkueita ja kilpailu tulee varmasti olemaan kovaa. Sarjan ensimmäiset kierrokset kertovat paljon”, Neva ennakoi tulevaa kautta.

Unitedin miesten joukkueen kausi käynnistyy siis sunnuntaina 2.10 Metro Areenalla klo 17:00. Luvassa on heti hurja taistelu divarin pääkaupunkiseudun herruudesta. Päävalmentaja Neva kertoo, miksi Unitedin otteluihin kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle:

”Tavoitteenamme on tehdä uusia ennätyksiä ja menestyä. Otteluiden voittaminen syntyy sivutuotteena siitä, että keskitymme jatkuvasti laadukkaaseen tekemiseen ja laitamme itsemme likoon. Meillä on ahkera, yhteistyöhön pyrkivä joukkue, jonka sisällä on valtavan mielenkiintoisia pelaajia ja persoonia. Olemme rakentamassa espoolaiseen urheiluun uutta lukua. Se tuo tullessaan kiinnostavia hetkiä, joita kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle”, Neva muistuttaa.

Tule kannustamaan Espoo Unitedia matkalla kohti uusia ennätyksiä!

Sunnuntain tapahtumaan, kuten muihinkin Unitedin kotiotteluihin, liput myy Ticketmaster. Liput ennakkoon 10€ / 5€, ovelta 13€ / 8€.

Sunnuntain aikataulu:

Klo 14:00 Naisten Korisliiga, Espoo United – EBT
Klo 17:00 Miesten Divari A, Espoo United – ToPo
Areenan ovet aukevat klo 13:00. Maksuton pysäköinti.

Tervetuloa!