Miehillä ja naisilla vieraspeliviikonloppu

Hongan miesten ja naisten joukkueita ei tulevana viikonloppuna nähdä tositoimissa Tapiolan urheiluhallin parketilla, sillä molemmat joukkueet pelaavat vieraspelejä: naiset lauantaina Vimpelissä ja miehet sunnuntaina Turussa. Erinomaisesti sarjan aloittaneiden Hongan joukkueiden pitää onnistua, jotta tappiosarake pysyy puhtaana myös viikonlopun jälkeen.

IMG_1485

Naisten maajoukkueessa kesällä esiintynyt Sara Rokkanen ja Hongan muu joukkue pyrkii lauantaina Vimpelissä pitämään tappiosarakkeen puhtaana.

Naiset: Vimpelin Veto – Tapiolan Honka

Vimpelissä ovat lauantaina vastakkain sarjan ainoat puhtaan pelin joukkueet. Veto aloitti kauden kaatamalla Pyrinnön kotona ja EBT:n vieraissa. Vedon joukkue koostuu seuran omista kasvateista ja neljästä amerikkalaisvahvistuksesta, joista etenkin sentteri Maryah Sydnor on aloittanut kauden kovilla tehoilla.

Honka on aloittanut kauden myös kahdella voitolla, viimeksi Forssan Alku kaatui kotikentällä erinomaisen koko joukkueen puolustuspään esityksen jälkeen. Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu tiedostaa lauantain kotijoukkueen vaarallisuuden:

  • Vimpelin reissussa on kansainvälisen ottelun tuntua, kun vastaan asettuu nippu ammattilaisia ja äänekäs kotiyleisö. Kotijoukkue saa energiaa riistoista ja on parhaimmillaan avoimella kentällä. Oman hyökkäyksen hyvä toteuttaminen ja levypallotasapaino ovat tärkeässä roolissa, jotta saamme puolustuksen organisoitua, Kujansivu kertoo.
IMG_1830

Anselmi Vanjoki kuuluu Hongan miesten avainpelaajiin myös sunnuntaina Turun NMKY:ta vastaan.

Miehet: TuNMKY – Tapiolan Honka

Miesten Divari B:n kärjessä kolmella voitolla oleva Honka pelaa sunnuntaina Turussa, jossa kotijoukkue TuNMKY on tällä kaudella kaatanut Vaasan Salaman selvin lukemin. Turkulaisten kauden toinen ottelu vieraissa Raholan Pyrkivää vastaan päättyi vierastappioon 77-61. Namikan joukkueen mielenkiintoisin pelaaja lienee Vaasan Salamaa 32 pisteen ja 10 onnistuneen kolmen pisteen heiton edestä kurittanut 1998-syntynyt takamies Eero Innamaa. Joukkueesta löytyy myös Korisliigakokemusta kaksikon Jan-Axel Alanko ja Jonas Mattila muodossa. Oman mausteensa sunnuntain peliin tuo se, että Honka hävisi katkerasti pisteellä juuri Turun NMKY:lle viime kevään nousukarsinnoissa.

Tapiolan Hongan peli on rullannut etenkin kotikentällä mainiosti. Joukkue on hitsautunut hyvin yhteen ja esittänyt vauhdikasta ja työteliästä koripalloa, joka on miellyttänyt myös päävalmentaja Ville Nevaa. Neva tiedostaa TuNMKY:n vaarallisuuden:

  • Turku pelaa drive and kick koripalloa ja hakee jatkuvan liikkeen kautta onnistumisia. Nuori Eero Innamaa on äärimmäisen ahkera takamies, Alanko ja Mattila tuovat kokemusta. Voittaaksemme meidän pitää toteuttaa omaa pelitapaa ja onnistua etenkin palloskriinipuolustuksessa. Pääsemme näillä näkymin otteluun täydellä kokoonpanolla, joka hieman helpottaa tehtävää, Neva sanoo.

Vaikka naisten ja miesten joukkueet eivät viikonloppuna pelaakaan Espoossa, on Summahallilla lauantaina tarjolla nuorten huippukoripalloa, kun A-tytöt ja A-pojat pelaavat SM-sarjassa ensimmäiset kotiottelunsa. A-tytöt kohtaavat paikallisottelussa EBT:n lauantaina klo 13:30 ja A-pojat pelaavat heti perään Namika Lahtea vastaan klo 16:00. Molemmat ottelut pelataan Summahallilla.

Hongan naisten ja miesten joukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä seuraavan kerran keskiviikkona 21.10 (miehet Honka-HNMKY) ja sunnuntaina 25.10 (naiset Honka-Pyrintö).