Miehet metsästävät isänpäivänä kahdeksatta peräkkäistä voittoa

Tapiolan Honka on aloittanut kauden miesten Divari B:ssä upeasti. Seitsemän ottelua, seitsemän voittoa ja sarjan kärkipaikka. Viime viikonloppuna sarjan ennakkosuosikki Lahti Basketball kaatui vieraskentällä tyylikkäällä esityksellä. Isänpäivänä Tapiolan urheiluhallille saapuu vieraaksi Korikouvot, jonka kokoonpanossa on mielenkiintoisia pelaajia.

Divari B:n kärki on tällä hetkellä tasainen. Honka on ainoa tappioton joukkue, mutta peräti viidellä joukkueella on vasta yksi tappio tilillään. Sunnuntain vastustaja Korikouvot majailee sarjataulukossa sijalla 10 kahden voiton turvin, mutta joukkueen esitykseen saattaa vaikuttaa merkittävästi, mikäli Kouvojen liigajoukkueessa liki 30 minuuttia ottelua kohden pelannut takamises Tuomas Hirvonen on mukana kokoonpanossa, kuten huhut kertovat. Oli Hirvonen mukana tai ei, löytyy Korikouvojen riveistä kunnioitettava määrä osaamista. Kokenut sentteri Jonathan Jones (19,0 pistettä / 14,2 levypalloa) on pelannut Korisliigaa viimeksi viime kaudella. Lahtelaistaustainen takamies Arttu Saarijärvi (16,2 / 4,8) on ollut Divari B:ssä hyvässä iskussa ja tarkkakätinen Valtteri Leino (13,8 / 3,0)  on upottanut kaaren takaa yli 40 prosentin tarkkuudella.

Jouko Järvinen on ollut alkukaudella erinomainen ja johtanut Hongan peliä isännän elkein.

Jouko Järvinen on ollut alkukaudella erinomainen ja johtanut Hongan peliä isännän elkein.

Hongan kokoonpanosta on viime otteluissa puuttunut Vanjoen veljeskaksikko Viljami ja Anselmi, mutta se ei ole Hongan menoa hidastanut. Aktiivisella puolustamisella ja tehokkailla nopeilla hyökkäyksillä Honka on aiheuttanut runsaasti päänvaivaa kaikille vastustajilleen. Koko joukkue on sitoutunut toteuttamaan joukkueen pelitapaa ja tasaisessa joukkueessa kahdeksan pelaajaa on tehnyt koreja yli 7 pisteen keskiarvolla. Siinäkin mielessä voidaan siis puhua joukkueesta isolla J-kirjaimella. Tätä päävalmentaja Ville Neva on useaan otteeseen korostanut. Loukkaantuneista pelaajista kapteeni Viljami Vanjoki tekee näillä näkymin paluun kokoonpanoon sunnuntaina.

  • Korikouvot on nuori ja urheilullinen joukkue, jonka riveistä jo viisi pelaaja on tällä kaudella pelannut Korisliigaa johtavan Kouvojen riveissä. Korikouvojen pelitapaan kuuluu paljon palloskriinejä, joilla joukkue pyrkii löytämään pienen edun ja monistamaan sen laadukkaaksi heittopaikaksi. Joukkue liikuttaa paljon palloa, pyrkii puolenvaihtoihin ja heittää paljon kolmen pisteen heittoja. Avainasiat meidän näkökulmasta ovat palloskriinipuolustuksessa sekä vastustajan pallon liikuttamisen vaikeuttamisessa. Lisäksi hyökkäyspäässä korostuu tilankäyttö, päävalmentaja Neva kertoo.

Ottelu Tapiolan Honka – Korikouvot pelataan isänpäivänä klo 17. Kaikki Hongan junioreiden isät ja isoisät pääsevät otteluun sisään ilmaiseksi, kun tulevat yhdessä juniorin kanssa. Tervetuloa!