Miehet karkasivat Turun NMKY:lta vauhdikkaassa ottelussa

Tapiolan Honka ja Turun NMKY tarjosivat sunnuntai-iltana Tapiolan urheiluhalliin saapuneille katsojille vauhdikkaan divariottelun, jossa kotijoukkue Honka karkasi lopulta kauden 17. voittoon lukemin 91-76. Melko selkeistä lukemista huolimatta voitto ei irronnut helpolla ja ottelu ratkesi lopulta vasta viimeisellä jaksolla.

Turku aloitti pelin Honkaa pirteämmin ja kolmikko Eero Innamaa, Timka Jaakkola ja Mikael Laihonen teki honkalaisten elämän ajoittain hankalaksi. Avausneljänneksen lopulla Lasse Gummeruksen onnistumiset kolmen pisteen kaaren takaa vapauttivat Hongan peliä ja ensimmäiselle tauolle päästiin kotijoukkueen 23-16 johtoasemassa. Honka hallitsi peliä toisella neljänneksellä ja kapteeni Viljami Vanjoen  seitsemän peräkkäistä pistettä vei Hongan 34-22 johtoon. Hongan johto kasvoi jo kuuteentoista, mutta tauolle mentiin lopulta 12 pisteen honkalaisjohdossa Innamaan ja Ville Sallin onnistuttua kolmosissaan jakson lopussa.

Kolmannen jakson lopussa Namika tuli peräkkäisillä kaukoheitoilla jo kuuden pisteen päähän ja näytti tekevän ottelusta todellisen trillerin. Neljännen jakson alkuun Hongan kokeneet pelaajat Vanjoki, Jouko Järvinen, Ilkka Sirola ja Tero Laitinen pitivät huolen siitä, että kotijoukkueen johtoasema pysyi ja lopulta Gummeruksen ja Järvisen kolmoset sekä Toni Svärdin kaksi peräkkäistä lay-upia ratkaisivat pelin isännille.

Vauhdikkaasti ja aktiivisesti pelannut Namika teki pelistä Hongan kannalta vaikean. Hongan voiton avaimena oli korinaluspelaaminen. Honka hallitsi levypallotaistelua (levypallot 44-30, Hongalle 17 hyökkäyslevypalloa). Honka osui Gummeruksen ja Topi Halmeen johdolla tarkasti myös kaaren takaa (10/20). Hongan päävalmentaja Ville Neva löysi pelistä positiivisia elementtejä, mutta myös paljon kehitettävää. Lisäksi Neva jakoi tunnustusta vastustajalle:

• Namika pelasi hienosti ja aiheutti meille merkittävän paljon päänvaivaa läpi ottelun. On jopa hieman hämmentävää, että Turulla on toistaiseksi vasta kaksi voittoa tämän kauden peleistään. Pelaamisemme isoimmat haasteet liittyivät heittäjien puolustamiseen ja pallosta huolehtimiseen. Pelissä tuli liikaa meidän pelaamisen ydintavoitteiden ulkopuolisista tilanteista johtuvia menetyksiä. Hienoa on kuitenkin se, että ottelun aikana pystymme nostamaan keskittymisen tasoa ja parantamaan pelaamistamme, Neva kertoi.
  • Ottelun ratkaisu löytyy korin alta, jossa pystyimme tuottamaan jatkuvasti hyviä tilanteita ja vaikka viimeistely ei tänään ollutkaan kauden parhaalla tasolla, niin 50 pistettä korin alta vastustajan 18:ta pistettä vastaan on aika paljon, Neva totesi.

Hongan parhaana palkittiin jälleen komean tilastorivin nikkaroinut Jouko Järvinen (17/11/7 syöttöä). Lasse Gummerus heitti Hongan korkeimman pistemäärän 20 pistettä hyvillä prosenteilla. Topi Halme (14/2) ja Viljami Vanjoki (16/6) ylsivät myös yli kymmeneen pisteeseen ja Ilkka Sirola (6/2) keräsi kentän korkeimman +/- lukeman (+15).

• Silloin kun virhevaikeudet eivät rasittaneet, niin Ilkka Sirola toi meille tärkeää energiaa ja erinomaisia valintoja. Hyökkäyspäässä oli hienoa katsoa Viljami Vanjoen, Topi Halmeen ja Lasse Gummeruksen viimeistelyvarmuutta, kun joukkueena saatiin rakennettua hyviä paikkoja heille. Jouko Järvisen tilastorivi on jälleen vaikuttava, Neva sanoi.

Honka pelaa seuraavan kerran kotikentällä sunnuntaina 31.1, jolloin sarjassa neljäntenä oleva Raholan Pyrkivä saapuu Espooseen.