Miehet kaatoivat Karkkilan, sunnuntaina vastassa TuNMKY

Tapiolan Honka vankisti asemaansa miesten Divari B:n kärjessä kaatamalla keskiviikkona kotiluolassa Tapiolan urheiluhallilla Karkkilan pistein 91-56.

Honka ratkaisi ottelun nimiinsä käytännössä jo ensimmäisellä neljänneksellä, kun upeasti palloa liikuttanut ja tarkasti kaaren takaa heittänyt kotijoukkue karkasi 34-14 johtoon. Kapellimestarina hääri Jouko Järvinen, jonka käsistä syntyi avausneljänneksellä kuusi pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä. Kun nuorisokaartista Topi Halme ja Lasse Gummerus venyttivät korisukkaa tarkasti kolmen pisten viivan takaa, karkasivat isännät heti kättelyssä. Toisella neljänneksellä Hongan koritehtailu hyytyi, mutta vastaavasti Karkkilan pelätyt heittäjät pysyivät erinomaisesti kurissa ja nuhteessa Hongan tiiviin joukkuepuolustuksen pihdeissä. Pitkälle tauolle mentiin tilanteessa 48-23. Kolmannella neljänneksellä Honka repi eron jo yli 30 pisteeseen ja vei kauden 16. voittonsa lopulta vakuuttavasti 91-56.

  • Oli selvää, että muutamasta poissaolosta johtuen vastustajien eniten pisteitä tehneet pelaajat Aatu Kivimäki ja Janne Kinnunen joutuisivat kantamaan entistä enemmän vastuuta. Tavoitteena oli pakottaa vastustaja heittämään mahdollisimman paljon vaikeita kaukoheittoja jatkuvalla uudelleensijoittumisella ja aktiivisella käsienkäytöllä. Alussa antamamme tyrmäysisku oli hieno osoitus joukkueen latauksesta. Tavoitteen kanssa tehtiin erinomaisen keskittyneesti ja ahkerasti töitä lähes koko 40 minuuttia, vaikka kenties taistelu ottelun voitosta ei enää toisella puoliajalla käynyt kuumimmillaan. Siitä taisteluilmeestä erityisen isot pisteet koko joukkueelle, Hongan päävalmentaja Ville Neva kehui joukkuettaan.

Hongan parhaana palkittiin Lasse Gummerus (12/11). Tuomas Ebeling (14/9) pelasi myös erinomaisen ottelun. Viljami Vanjoki oli 16 pisteellä Hongan paras pistemies. Karkkilan parhaana palkittiin 13 pistettä heittänyt Janne Kinnunen.

  • Onnistujien rintama oli jälleen ilahduttavan laaja. Joukkueena voitimme levypallot selkeästi ja 38:aan pelitilannekoriin jaoimme 28 koriinjohtanutta syöttöä, joista Jouko Järvinen jakoi toista ottelua putkeen yhdeksän kappaletta ja kaikilla pelaajillamme oli vähintään yksi syöttö tilastosarakkeessaan. Erityisen ilahduttavaa oli meidän sisäänsyötön jälkeen tapahtunut pelaajien liike, joka tuotti upeita yhdistelmiä hyökkäyspäähän. Nuoremmasta kaartista Lasse Gummeruksen tupla-tupla ja Tuomas Ebelingin levypalloa vajaa vastaava ovat hienoja suorituksia, Neva totesi.

Tulevana sunnuntaina Tapiolan urheiluhallille saapuu vieraita Turusta paikallisen Namikan muodossa. Alkukaudesta Turussa Honka murjoi vahvalla korinaluspelaamisella seitsemän pisteen vierasvoiton. Namikan avainpelaajat ovat alle 18-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Eero Innamaa (21,1 pistettä per ottelu), 21-vuotias combo-guard Timka Jaakkola sekä Honkaa viimeksi 27 pisteellä kurittanut kokenut Jonas Mattila.

  • Namikan 82 pistettä ensimmäisessä kohtaamisessamme on selkeästi korkein meitä vastaan tehty pistelukema tällä kaudella. Joukkue hyökkää paljon drive and kick –actioneita ja liikuttaa palloa taitavasti puolelta toiselle. Sunnuntain ottelun avaimet löytyvät ihan varmasti puolustuspäästä ja ottelun tempon kontrolloinnista, niin kuin monta kertaa aikaisemminkin, Neva pohtii tulevaa ottelua.

Ottelu Tapiolan Honka – TuNMKY pelataan sunnuntaina 17.1 klo 17:00 Tapiolan urheiluhallilla.