Miehet jatkavat puhtaalla pelillä, naisille tappio Vimpelistä

Tapiolan Hongan edustusjoukkueet lähtivät viikonlopun peleihin ilman tappioita. Naisten voittoputki jäi tällä erää kahden ottelun mittaiseksi, kun kotijoukkue Vimpelin Veto karisti Hongan lauantaina toisella puoliajalla ja karkasi 81-56 voittoon. Miesten joukkue jatkaa sen sijaan Divari B:ssä puhtaalla pelillä. Neljäs peräkkäinen voitto tuli sunnuntai-iltana Turussa tiukan ottelun jälkeen pistein 82-89.

Naisten Korisliiga: Vimpelin Veto – Tapiolan Honka 81 – 56 (40 – 42)

Honka oli ottelun avauspuolikkaalla hyvin mukana pelissä ja pääsi koppiin kahden pisteen johtoasemassa. Toisella puoliajalla kotijoukkue ja etenkin sen amerikkalaistakamies Wilesia Hardy ottivat pelin hallintaansa. Kotijoukkue kahmi toisella puolikkaalla peräti 14 hyökkäyslevypalloa ja karkasi selvään voittoon.

Hongan kapteeni Heta Korpivaara ei luonnollisestikaan ollut mielissään tappion jälkeen:

• Vimpeli tuli toiselle puoliajalle kovaa ja me olimme huonoja. Olisin toivonut, että olisimme puolustuksen kautta saaneet oman pelimme kuntoon, mutta sitä ei missään vaiheessa tapahtunut. Hävisimme levypallot 58-36, sekin kertoo jotain meidän intensiteetistä Vimpeliin verrattuna. Tämmöisiä päiviä sattuu, Korpivaara summasi.

Päävalmentaja Kimmo Kujansivu ei sen enempää selitellyt tappiota:

• Meillä oli normaali harjoitusviikko alla ja tulimme peliin hyvällä mielellä ja terveellä joukkueella. Vimpelin pelikovuus oli toisella puoliajalla meitä parempi, emmekä saaneet enää juonesta kiinni. Sarja on vasta alussa, joten pitää olla varovainen kommenttien kanssa, mutta ennustin jo sarja-infossa Vimpeliä yhdeksi mitalisuosikeista tämän vuoden sarjassa.  Kaikki kunnia Vimpelille, olivat toisella puoliajalla selkeästi parempi joukkue, Kujansivu kertoi.

Hongan tehokkain oli lauantaina tuttuun tapaan kapteeni Korpivaara (15/8). Vimpelin amerikkalaiskaksikko Wilesia Hardy (33/18) ja Alexyz Vaioletama (24/10) olivat Hongalle vaikeimmat puolustettavat. Honka jatkaa Korisliigapelejä tulevana sunnuntaina 25.10 kotikentällä Tapiolassa, jonne vastustajaksi saapuu Tampereen Pyrintö.

Miesten Divari B: TuNMKY – Tapiolan Honka 82 – 89 (34 – 49)

TuNMKY ja Honka pelasivat sunnuntaina yleisöön menevän, vauhdikkaan ottelun, jollaisiin Hongan pelejä tällä kaudella nähneet ovatkin jo tottuneet. Tasaisen avauskympin jälkeen Honka sai toisella neljänneksellä ottelun hallintaansa ja vei yhteensä 13 minuutin mittaisen jakson pistein 35-15. Ottelu näyttikin kolmannen jakson alkupuolella jo ratkenneen, kunnes Hongan pallonmenetykset sekä Jonas Mattilan ja Eero Innamaan johdolla käynnistynyt heittoralli toivat kotijoukkueen pahimmillaan jo yhden korin päähän.

Tero Laitinen väänsi vahvasti Turussa sunnuntaina ja nosteli 19 pistettä.

Ilman kapteeni Viljami Vanjokea pelannut Honka onnistui kuitenkin nostamaan puolustuspään intensiteettiä ja pääsi loppua kohti jälleen korin alle, josta se lopulta ratkaisi ottelun. Ottelun heittokartan mukaan vierasjoukkue tekikin koko ottelussa vain kuusi koria kolmen sekunnin alueen ulkopuolelta.

Hongan päävalmentaja Ville Neva hämmästeli ottelun kulkua:

• Outo peli. Teimme 89 pistettä ja silti tuntuu siltä, että olisi pitänyt hyökätä merkittävästi tehokkaammin. Tänään todella pyrittiin menemään lähelle koria, en usko että minkään valmentamani joukkueen heittojakauma on ikinä ollut tällainen. Kaikissa otteluissamme yhteistyön elementti on korostunut todella vahvasti. Parhaat hetkemme ovat jo tässä vaiheessa kautta upeita, mutta tasaisuuden kanssa pitää vielä tehdä töitä. Opettavainen peli, joka auttaa meitä parantamaan pelaamistamme pitkässä juoksussa. Kaiken kaikkiaan ansaittu taisteluvoitto hyvästä vastustajasta, Neva kertoi pelin jälkeen.

Tasaisesta Hongan joukkueesta voi nostaa esille Tero Laitisen (19/5) sekä jälleen hyökkäyslevypallotaistoa dominoineen takamies Jouko Järvisen (18/8/5 syöttöä). Namikalta Mattila heitti tarkasti 27 pistettä.

Hongan seuraava peli on jo ylihuomenna keskiviikkona 21.10, jolloin Tapiolan urheiluhallilla vastaan asettuu HNMKY klo 18:30.