Miehet aloittivat divarikauden kahdella voitolla

Hongan miesten edustusjoukkueen kausi miesten Divari B:ssä alkoi tyylikkäästi kahdella voitolla. Lauantai-iltana viihdyttävää peliä pelannut Honka kaatoi Tapiolassa Vaasan Salaman selvänumeroisesti pistein 94-52 (ottelutilastot). Sunnuntaina vastus koveni pykälän verran, mutta vierasottelu Karkkilassa päättyi lopulta Hongan 68-77 voittoon (ottelutilastot).

Vilkku

Kapteeni Viljami Vanjoki heitti lauantaina 21 pinnaa ja palkittiin Hongan parhaana.

Ennakkoon oli aavisteltavissa ja valmennusjohdon kommenteista tulkittavissa, että Hongan tämän kauden joukkue tulee esittämään aktiivista puolustusta ja että mahdollinen menestys sarjassa pohjautuisi pitkälti puolustuspelin onnistumiseen. Lauantain ottelu antoi viitteitä tästä. Honka puolusti armottoman kovaa ja pakotti Salaman 30 menetykseen, joista seurasi lukuisia helppoja koreja. Takakentällä Toni Svärd ja Panu Vertio esittelivät terrierimäistä puolustusta ja korin alla Tero Laitinen ja Ilkka Sirola huolehtivat lopusta. Kun koko muukin joukkue puolusti kovalla intensiteetillä etenkin toisella puoliajalla, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Tapiolan urheiluhallin yleisöä miellytti taatusti myös tapa, jolla voitto otettiin. Aktiivisella ja taistelevalla ilmeellä pelanneen kotijoukkueen esitystä oli erittäin mukava katsoa. Ja kyseessä oli ehdottomasti joukkue – koriinjohtavia syöttöjä Honka keräsi peräti 26 kpl.

Hongan parhaana palkittiin lauantaina 21 pistettä heittänyt joukkueen kapteeni Viljami Vanjoki. Topi Halme heitti tarkasti 15 pistettä, mutta illan suurimmat aplodit sai 1999-syntynyt Lauri Hattula, joka vielä viime minuutilla eron ollessa 40 pisteessä taisteli irtopallon itselleen ja vapautti Topi Halmeen korintekoon.

 

Sunnuntaina Honka matkasi Karkkilaan. Vierasjoukkue aloitti matsin hyvin, mutta lauantai-illan urakointi alkoi painaa jaloissa ja Karkkilan nuori kaarti Rasmus Marttisen, Aatu Kivimäen ja Matias Oksan johdolla esiintyi ennakkoluulottomasti. Neljännen jakson alussa Hongan kokemus tuli esille. Anselmi Vanjoki nakutti kolme kolmosta lähes peräjälkeen, Honka heitti loppuhetkien vapaaheitot varmasti ja irtosi lopulta voittoon.

Ilkka Sirola

Ilkka Sirolan taistelu molemmissa peleissä ilahdutti katsojia ja valmennusjohtoa.

Hongan pisteet jakautuivat myös sunnuntaina tasaisesti. Panu Vertio oli Karkkilassa joukkueen ykköspyssy 15 pisteellään. Toni Svärd ja Ilkka Sirola raastoivat lauantain tapaan kunnioitettavan työmäärän molemmissa päissä kenttää. Mielenkiintoisena yksityiskohtana esiin pitää poimia Jouko Järvisen levypallopelaaminen. Hongan pelintekijälle kirjattiin lauantaina 5 ja sunnuntaina 6 hyökkäyspään levypalloa. Kunnioitettava suoritus kenelle tahansa. Hyvä vinkki kaikille Hongan junioreille: menkää katsomaan miten Jokke ne hyökkäyslevypallot oikein hakee.

Hongan päävalmentaja Ville Neva kommentoi viikonlopun otteluita seuraavasti:

  • Haluan onnitella joukkuetta hienosta kilpailukauden aloituksesta. Meidän ilme oli lauantaina erittäin hyvä, vaikka kauden kotiavaus uudella sarjatasolla oli kaikkia jännittävä hetki. Pelaajat taistelivat joukkueen eteen ja kaveria autettiin eteenpäin sekä puheilla että teoilla. Oli hienoa olla mukana tässä tapahtumassa. Erityisen paljon iloa tuotti nopea pallonliike ja hyökkäyksiin lähdöt. Niin kaksi ensimmäistä askelta kuin syöttöäkin olivat erittäin nopeita ja korkealaatuisia.

 

  • Sunnuntaina Karkkilassa meidän haasteina olivat paitsi fyysinen jaksaminen lauantain pelin jälkeen, myös tasapainon löytäminen hyökkäyslevypallopelin ja siirtymäpuolustuksen varmistuksen osalta. Tässä emme täysin onnistuneet, sillä vastustaja pääsi iskemään liikaa helppoja koreja. Onneksi taistelutahdosta ei ollut puutetta ja sen ansiosta voitto lopulta otettiin. Meillä on koossa erittäin hyvähenkinen ja ahkera joukkue.

Honka pelaa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina 11.10 kotikentällä Hyvinkään Pontevaa vastaan. Ottelu alkaa klo 18:00 Tapiolan urheiluhallilla. Kannattaa tulla hallille itse tsekkaamaan joukkueen iskukyky. Pääsyliput 5 €, Hongan juniorit sisään jäsenkortilla.