Matias Rissasen kesään kuuluu U20-maajoukkue, syksyllä edessä debyyttikausi Korisliigassa

19-vuotias honkalaiskasvatti Matias Rissanen ottaa tulevalla kaudella monen muun nuoren kanssa ensiaskeleensa liigaparketilla. Voitokkaan divarikauden aikana Rissanen vakiinnutti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa ja otti suuria kehitysaskeleita kauden edetessä. 200-senttinen Rissanen jatkaa Hongan miehissä kaudella 2022-23.

Päävalmentaja Aapo Heinonen puhuu pelaajauransa alkumetreillä olevasta pelaajastaan arvostavasti: ”Matias onnistui syyskaudella lyömään itsensä läpi divarissa. Välillä näkymättömältäkin vaikuttava nuorimies lukee peliä erinomaisesti ja tekee paljon oikeita päätöksiä. Yleensä otteluiden jälkeen herra löytyy kolmen parhaan joukosta plusmiinuksessa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka valmis Matiaksen fysiikka on vastaamaan Korisliigan haasteisiin. Kaksimetrisiä, takamiehen taidoilla varustettuja pelaajia ei koskaan ole liikaa.”

Voitokas divarikausi oli varmasti upea kokemus. Mitä finaalisarjan jälkeen tapahtui Matias Rissanen?

Divarimestaruuden jälkeen käännettiin katse nopeasti uusiin haasteisiin. U19-kausi jäi harmittavasti toivottua lyhyemmäksi, kun playoff-paikka jäi saamatta mutta ei sitä jääty sen pidemmäksi aikaa miettimään. Off season pienellä levolla ja sitten valmistautuminen U20-maajoukkueen kesän leiritykseen alkoi.

Miten valmistaudut seuraavaan haasteeseen eli kauteen Korisliigassa?

Kesä menee näillä näkymin pääosin U20-maajoukkueen mukana, toivottavasti aina EM-kisoihin asti. Sitä kautta hyvässä ympäristössä olisi tarkoitus ottaa askeleita eteenpäin koripalloilijana ja valmistautua uuteen kauteen. Korisliiga on taas asteen kovempi sarja ja tavoitteena on löytää tasainen suoritustaso sekä nostaa sitä kauden edetessä.

Mitä suunnittelet kesälle koripallokenttien ulkopuolella?

Koripallon ulkopuolella aion viettää aikaa kavereiden ja perheen kanssa sekä nautin kesästä mökillä. Jos aikaa riittää niin olisi kiva myös aloitella golf-uraa tämän kesän aikana.

Hongan miesten korisliigajoukkuetta rakennetaan kohti liigakautta 2022-23 ja kausikortit tulevat myyntiin kesäkuun aikana!