Maija Kuisma palaa Honkaan, Ronja Orpolle jatkosopimus

Tapiolan Hongan naiset valmistautuvat alkavaan korisliigakauteen. Joukkue on tänäkin vuonna nuori ja energinen. Amerikkalaisvahvistuksista jatkuvuutta tuo viime kauden kaukoheittäjien pistepörsseissä Hongan paidassa loistanut Cierra Walker ja uutta kokeneempaa otetta kentälle tuo Tayanna Jones. Nyt joukkue on solminut jatkosopimuksen Ronja Orpon kanssa ja pelikentille palaava Maija Kuisma pukee jälleen päälleen Hongan paidan.

MAIJA KUISMA

Kuisma palaa Tapiolan Honkaan vuoden tauon jälkeen. Viimeksi Kuisma pelasi Hongan naisissa kaudella 2021-22, ja sitä ennen Torpan Pojissa. Menneellä kaudella opinnot veivät pois pelikentiltä, mutta kaipuu takaisin oli kova.

”Viime kaudella en tosiaan pelannut koripalloa ollenkaan, sain opiskelupaikan Kuopiosta jossa opiskelin farmasiaa. Erityisesti pudotuspelien aikaan halu palata pelikentille oli hirveä. Päätin siis pitää opiskelusta välivuoden ja jatkaa pelaamista, sillä tunne siitä että annettavaa on vielä oli vahva. Honkaan on erityisen kiva palata. Kaikki ovat ottaneet minut iloisesti vastaan” Kuisma kommentoi.

”Olemme päässeet jo hyvin vauhtiin joukkuetreenaamisen suhteen. Sanoisin, että olemme tasainen joukkue ja sujuva yhteispeli tulee olemaan vahvuutemme tällä kaudella.”

Valmennuksessa iloitaan Kuisman paluusta: ”Kiva saada Maija paluumuuttajana takaisin Honkaan. Nuoresta iästään huolimatta, Maija tuo lisää kokemusta ja  nuoreen joukkueeseemme.”

RONJA ORPO

Orpo jatkaa Hongan naisissa. Viime kaudella iloa ympärilleen luova Ronja pelasi sekä naisten 1.divisioonaa että naisten Korisliigaa.

”Oli kiva palata kasvattiseuraani viime vuonna. Pelaamalla sekä liigaa että 1.divaria, sain paljon erilaisia rooleja jotka opetti paljon. Viihdyn Hongassa todella hyvin joukkuekavereitteni takia ja koen että valmennustiimi auttaa minua kehittymään pelaajana jatkuvasti” Orpo kertaa.

”Viime kausi ei tuloksien puolesta päättynyt kuten suunnitelmissa oli kummallakaan sarjatasolla, mutta siitä opittiin ja katse on nyt kohti tulevaa kautta. Odotan innolla sitä mitä uusi kausi tuo tullessaan, tuttujen ja uusien joukkuekavereiden kanssa!”

Päävalmentaja Niko Nyholm: ”On hienoa, että Ronja jatkaa meillä! Ronja on joukkueen ilopilleri, joka tuo hyvää energiaa niin harjoituksiin kuin peleihinkin! Ronjan taistelutahto on jotain, mistä jokainen pelaaja voi ottaa esimerkkiä, tämän lisäksi Ronja tuo tärkeää johtajuutta nuoreen joukkueeseen.”

Hongan naisten kausi käynnistyy kotikentällä 4.10. Kausikortit ovat myynnissä ja omasi voit hankkia TÄÄLTÄ. Samalla kausikortilla näet niin Hongan naisten Korisliigan, kuin miesten 1A-divarin kotimatsit läpi kauden 2023-24!

Pelaajakuvat: Ville Vuorinen