Lions Club Helsinki/Pohjois-Haaga tukee Tapiolan Hongan vähävaraisten lasten ja nuorten koripalloharrastusta

Lions Club Pohjois-Haagan tiedote:

LC Pohjois-Haaga on vapaaehtoisjärjestö, joka toteuttaa erilaisia hyväntekeväisyys- ja palveluaktiviteetteja lähinnä Pohjois-Haagan alueella. Klubi toteuttaa myös erilaisia rahankeruuaktiviteetteja ja osallistuu yhdessä Lions piiri 107-N:n, Suomen Lions-liiton ja kansainvälisen Lions-liiton kanssa yhteisiin hankkeisiin. Näitä ovat esimerkiksi näköleikkauksien ja tuhkarokkorokotusten rahoittaminen kehitysmaissa sekä  maanjäristys- ja tulva-alueille toimitetut avustustarvikkeet ja avustaminen niissä asioissa, jotka viranomaiset sallivat. Aurinkokeittimiä Afrikkaan on pohjoismaiden lionsien ja klubimme viime vuosien suurin palveluaktiviteetti. Avustustoimintaa kohdemaissa toteuttavat lionit vapaaehtoisperiaatteen mukaisesti.

Tammikuun lopussa menehtynyt Tapiolan Hongan ikuinen kannattaja ja suuren Honka-sydämen omistanut Sakari Vanjoki toimi Hongan lisäksi lukuisissa eri järjestöissä ja hankkeissa. Lions Club Helsinki/Pohjois-Haagan jäsenenä Sakari Vanjoki oli lähes 64 vuotta. Hän oli myös klubin perustajajäsen ja toimi klubipresidenttinä vuosina 1969-1970.

Sakari tunnettiin LC Pohjois-Haagassa suoraselkäisenä periaatteen miehenä, joka tahtoi ja osasi toteuttaa hyvinkin erilaisia hankkeita.

Lions Club Helsinki / Pohjois-Haaga on päättänyt Sakari Vanjoen muistoa kunnioittaen osoittaa tukea Sakarin sydäntä lähellä olevan Tapiolan Hongan vähävaraisten junioreiden harrastustoimintaan.

Vaikeana pandemia-aikana tämä lasten ja nuorten harrastamismahdollisuuden ja sitä kautta hyvinvoinnin tukeminen toteuttaa mitä parhaimmin Sakarin suuresti arvostamaa LIONS-aatetta: Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nouseville Sukupolville.

Tapiolan Honka kiittää tärkeästä tuesta muistellen hienoa koripallomiestä Sakari Vanjokea. Tuen myötä pystymme taas avustamaan lisää niitä lapsia ja nuoria, joiden perheillä on haasteita harrastuskustannuksissa.