Lehdistötiedote: Seniorikoripallon MM-kisat käynnissä Espoossa 25.7.-4.8.2019

Tapiolan Honka isännöi yhdessä Espoon kaupungin kanssa seniorikoripallon MM-kisoja Espoossa heinä-elokuun taitteessa. Turnaukseen on saapunut yli 230 joukkuetta 40 maasta ja turnausvieraita noin 4000. Mukaan on saanut ilmoittaa omia seura- ja kokoelma joukkueita. Kisoissa pelataan sekä miesten, että naisten sarjoissa 17 ikäluokassa 30-vuotiaista alkaen. Kokeneimmat pelaajat taistelevat MM-mitaleista yli 80-vuotiaiden sarjassa.

Kansainvälinen Koripallosenioreiden liitto (FIMBA) myönsi Espoolle ja Tapiolan Hongalle järjestämisoikeuden kesällä 2017. Kisatapahtumaa on rakennettu kahden vuoden ajan ja kuun vaihteessa Espooseen saapuu tuhansia pelaajia. Turnauksen keskuksena toimii Tapiolan urheilupuisto, jossa otteluita pelataan yhteensä yhdeksällä kentällä Honkahallilla, Tapiolan liikuntahallilla sekä Esport Arenassa.

”Olemme iloisia, että saamme pelata kisat nyt toista kertaa Suomessa. Nämä ovat nyt viidennettoista seniorikoripallon MM-kisat. Suomi on meidän organisaatiolle siinä mielessä historiallinen maa, että vuonna 1997 kun kisat järjestettiin ensi kerran Suomessa ne olivat samalla ensimmäiset kisat Euroopassa. Nyt saamme olla täällä jälleen” Kansainvälisen Koripallosenioreiden liiton puheenjohtaja Ruben Rodriquez Llamas kommentoi.

”Olemme erittäin kiitollisia kaikesta työstä, jonka järjestäjät täällä ovat tehneet tapahtuman onnistumisen hyväksi. Tiedämme, että töitä on paljon kun vieraita saapuu ympäri maailman. Rakastan Suomea ja olen ollut täällä monesti, tunnen oloni täällä oikein kotoisaksi” Argentiinasta kotoisin oleva Llamas lisää.

”Kisat ovat edenneet hienosti. Kisajoukkueemme ovat herättäneet paljon huomiota Espoon ja Helsingin katukuvassa. Parimetriset, värikkäisiin urheiluvaatteisiin pukeutuvat joukkueet eivät jää huomaamatta missään. Avajaisia vietettiin Tapiolan urheilupuistossa ja Metro Areenalla menneenä lauantaina. Avajaistapahtuma käynnistyi näyttävällä kulkueella, joukkueiden kävellessä torvet soiden ja tanssien juhlallisiin avajaisiin. Otteluita sekä avajaisia on seurattu aktiivisesti suoratoistopalvelun kautta ympäri maailman.” tapahtuman tiedottaja Sonja Herrala kertoo.

Avajaiskulkueeseen osallistui yli 3000 pelaajaa ja kisavierasta.

Suomelta mukana kisoissa on 21 joukkuetta. Kuva: Ville Vuorinen

”Otteluita pelataan 11 eri peliareenalla ja koululla. Peleihin on saapunut mukavasti katsojia ja katsomoissa on syttynyt lähes karnevaalitunnelma etelä-amerikkalaisten turnausvieraiden kannustaessa. Kaikkein suurimman kiinnostuksen ovat ansaitusti nostattaneet kisojen varttuneimmat, eli yli 80-vuotiaiden sarja. Vanhimpien sarjassa pelaa peräti viisi rautaista miesten joukkuetta Brasiliasta, Yhdysvalloista, Venäjältä, Uruguaista ja Suomesta” Herrala jatkaa.

”Nämä kisat on meille järjestäjäseurana suuri ponnistus, mutta samalla suuri kunnia. Olemme saaneet upeasti apua Espoon kaupungilta sekä kaupungin liikuntapalveluilta järjestelyissä matkan varrella. Nyt kun 10 päivää kestävien kisojen puoliväli on ylitetty, käännetään katseita kohti finaaliviikonloppua. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan varmasti hyvää fiilistä nostattavaa koripalloa Espooseen. Rakkauden lajiin ja liikkumiseen ilon ei todellakaan tarvitse hiipua, kun ikää kertyy lisää. Tunne ja pelaamisen ilo välittyy näissä otteluissa todella. Kaikkiin otteluihin on vapaa pääsy!” Herrala päättää.

Finaaliottelut pelataan Tapiolan urheilupuistossa, Tapiolan urheiluhallilla ja Honkahallilla 3.-4.8.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja kuvat:

Sonja Herrala
Tiedottaja
Tapiolan Honka / Espoo FIMBA 2019
sonja.herrala@tapiolanhonka.fi / 0451751475