Lauri Kallio palaa kotiin – vuoden mittainen sopimus Hongan miehiin

Honkalaiskasvatti Lauri Kallio, 21, palaa kotiseuraan neljän muualla pelatun vuoden jälkeen. Kallio lähti Hongasta maailmalle divisioona B-kauden 2019-20 jälkeen ja on sittemmin pelannut jenkeissä ja ottanut viimeisimpänä ensituntumansa Korisliigaan Bisonsin riveissä menneellä kaudella.

”Lähdin Hongasta neljä vuotta sitten jenkkeihin hakemaan vähän erilaista kokemusta prep schooleista. Kaksi vuotta tuli vietettyä Vermont Academyssä ja yksi Combine Academyssä. Molemmissa paikoissa pääsin pelaamaan jenkkien huippupelaajia vastaan. Kehitysaskeleita pelaajana, sekä taidollisesti että fyysisesti oli pakko ottaa, jotta siellä pystyi pelaamaan molemmissa päissä kenttää” Kallio kertoo.

”Viime kaudella palasin Suomeen aloittamaan ammattilaisuraa Loimaan Bisonsissa, joka tarjosi ensimmäistä mahdollisuutta pelata Korisliigaa. Kausi oli melkoista vuoristorataa niin joukkueena, kuin myöskin omalta osalta pelaajana ja pelaamisen taso kauden aikana ailahteli parhaista hetkistä ja peleistä paljon vaikeimpiin hetkiin, mutta joukkueena lopulta päästiin tavoitteisiin, jotka oli asetettu ja kausi päästiin päättämään erittäin positiivisiin fiiliksin. Todella kiitollinen Biisoneille niistä tärkeistä opeista ja kokemuksesta, jotka sain viime kaudella koko organisaatiolta, valmennukselta sekä pelaajilta.”

Millaisissa tunnelmissa takaisin Honkaan?

”Erittäin hyvin fiiliksin palaan Honkaan! Joukkueessa on tosi hieno yhteishenki ja minut on otettu uutena vanhana pelaajana siihen hyvin mukaan. Joukkueena tavoitteet on selkeät ja niiden eteen tehdään paljon duunia. Harjoituksissa on kova yhtenäinen työnteon meininki, ja innolla odotan, että pääsen mukaan hommiin yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Hongassa ja Aapon valmennuksessa olen nuorempana ottanut tärkeimpiä kehitysaskeleita urallani ja seuraavan askeleen ottaminen pelaajana liigassa on ensi kauden tavoite” Kallio tiivistää lopuksi.

Päävalmentaja Aapo Heinonen iloitsee paluumuuttajasta: ”Suomalaiset etua luovat takamiehet ovat harvinaisuus, jollainen on aina mukava olla joukkueessa. Onkin erittäin suuri ilo saada lisää paluumuuttajia Tapiolaan, kun Lauri saapuu useamman vuoden jälkeen Hongan paitaan. Kaudet jenkeissä ja Bisonsissa ovat selvästi kasvattaneet häntä henkisesti ja uskon että tuleva kausi antaa mahdollisuuden nousta taas isompaan rooliin ja kasvaa pelinjohtajana.”

Kausikorttimyynti korisliigakaudelle 2024-25 on käynnistynyt!

Seuran kausikortti on naisten ja miesten korisliigajoukkueiden yhteinen. Yhteiskausikortilla näet huimat 29 huippukorisottelua!

Hankkimalla kausikortin pääset seuraamaan Tapiolan Hongan naisten ja miesten Korisliigan runkosarjan kotiottelut alkavalla kaudella. Kausikorttiin sisältyy sisäänpääsy otteluihin, ei numeroituja istumapaikkoja. Varmista paikkasi nyt ja liity mukaan kannustamaan espoolaisjoukkueita Suomen korkeimmalla sarjatasolla Korisliigassa!

Tapiolan Hongan ottelutapahtumissa ei ole ovilipunmyyntiä. Kausikortit ja myöhemmin myyntiin tulevat ottelukohtaiset liput myy lippu.fi joko netissä tai myyntipisteissään. Ottelulippujen myynti käynnistyy syksyllä.

Kausikortit myy ja toimittaa lippu.fi. Kausikortin hinta on 260€. Hanki omasi TÄÄLTÄ.