Lampe Challenge – P04 joukkue Tukholmasta

Joukkueellinen 04 poikia päätti minipoika-kautensa Tukholmassa järjestetyssä Lampe Challenge-turnauksessa. Mukaan pakattiin toimistolta rummut ja reissuun lähti innokkaiden pelureiden lisäksi suuri joukko kannustajia.

IMG_5503Perjantain ensimmäinen vastus oli ruotsalainen Djursholms Indians. Peli oli Hongan hallinnassa alusta asti, mutta korien tekeminen oli kovan työn takana. Onnistuneita leikkauksia ja ajoja, mutta viimeistely ontui. Turnauksen alkujännitys katosi vähitellen ja peli Hongalle selkein lukemin 54-17.

Lauantai-aamuna herättiin pelaamaan Ruotsin ykkösjoukkuetta Åkerberga Basketia vastaan. Peli eteni tasaisena trillerinä aina neljännen erän puoliväliin saakka, kunnes Honka sai hurmion päälle ja vei pelin loppujen lopuksi 44-28,  repien eron muutaman viimeisen minuutin aikana. Hyvä ja tiukka peli kaiken kaikkiaan!

Lauantaina iltapäivällä vastassa oli Latvian Keizars VEF.  Latvian pojista ei tällä kertaa ollut Hongalle vastusta ja peli helpon näköisesti Hongalle 49-22.

Finaalissa kohdattiin Saboniksen koripallokoulun pojat. Tämä joukkue kohdattiin viimeksi Liettuassa vuoden lopulla ja tätä ottelua oli odotettu pitkin kevättä.. Peli lähti Saboniksen viedessä ja Hongan viimeistelyssä oli jälleen vaikeuksia. Puolustus oli molemmilla joukkueilla todella tiukkaa, josta kertoo puoliajan pistetilanne 9-4.  Honka pääsi kuromaan eroa pienemmäksi, mutta ohi ei päästy ja Sabonis pääsi juhlimaan turnauksen voittoa lukemin 23-20.

Hieno turnaus ja hienot puitteet takasivat mukavan muiston näiden poikien viimeisestä minipoika-turnauksesta.  Turnauksessa jaettiin valmentajien Fair Play-palkinto, joka ojennettiin finaalin jälkeen Hongan 04 valmentajalle Tuomas Rahkoselle. Hienoa Tuomas!!

Mukana reissussa Riku, Tonzza, Lauri, Samppa, Vilkku, Roope, Väiski, Eerik, Topias ja Nooa sekä iso liuta vanhempia, isovanhempia ja sisaruksia.

Teksti: Tuuli Lehto
Kuvat: Jaakko Köninki