Laavaisen otteita nähdään miesten edustusjoukkueessa myös alkavalla kaudella

Tapiolan Hongan miesten joukkueenrakennus alkavalle kaudelle 2021-22 on jo pitkällä. Nyt on aika julkaista I-divisioona A:ssa toista kauttaan starttaava joukkue, joista ensimmäisenä pelaajahaastattelussa honkalaiskasvatti Aamos Laavainen.

Aamos Laavaiselle, 18, käynnistyvä kausi on toinen miesten 1DA:ssa. Debyyttikaudellaan Laavainen pelasi varsin vakuuttavasti 10,5 pisteen ja 5,8 levypallon ottelukeskiarvolla, vakiinnuttaen paikkansa pelaavassa kokoonpanossa tiukoissakin paikoissa. Ensimmäinen kausi divari A:ssa oli joukkueelle sanalla sanoen haastava, mutta nyt koitoksiin lähdetään vuotta kokeneempana.

”Viime kausi oli osittain meidän nuorelta joukkueelta vaikea loukkaantumisten ja muiden syiden takia. Koko ajan kuitenkin peli parani, eikä loppujen lopuksi jääty kauas pudotuspelipaikasta. Itselle kausi oli henkilökohtaisella tasolla ihan pirteä ja oli mukava huomata, että pärjäsi miesten peleissä vaikka toki vielä on huimasti kehitettävääkin” Laavainen analysoi.

Kesä ei ole kulunut laakereilla lepäillen vaan nuorten maajoukkueen matkassa ja näin ollen aktiivisesti koripallon parissa.

”Kesä meni oikeastaan kokonaan U18 maajoukkueen kanssa, joka huipentui koronan takia EM-kisojen sijaan PM-kilpailuihin ja oli mukava päästä taas pelaamaan kovia pelejä. Kokonaisuudessaan kesällä tuli treenattua kovaa ja intensiivisesti.”

Nyt katseet on kohdistettu kuitenkin alkavaan kauteen.

”Seuraavaan kauteen lähden hyvin odottavaisilla fiiliksillä. Meillä on taas nuori joukkue, mutta jokainen on taas yhden vuoden vanhempi ja kokeneempi viime kauteen verrattuna. Uskon, että kehitystä tulee taas tapahtumaan joukkueen kanssa ja toivottavasti tänä vuonna pelit jatkuu pidemmälle kevääseen.”

Päävalmentaja Aapo Heinoselta löytyy varauksetonta luottoa Laavaiseen.

”Aamos on esimerkillinen harjoittelija, jolla on omat tavoitteet ja unelmat selkeänä mielessä. Niitä kohti mennään askel kerrallaan. Kaksi vuotta sitten Aamos putosi viimeisten joukossa 16-vuotiaiden maajoukkueesta. Viime kesänä paikka 18-vuotiaiden maajoukkueessa aukesi ja hän kiilasi saman tien itsensä avausviisikkoon. Tulevalla kaudella työnteko jatkuu ja tavoite on myös joutua epämukavuusalueelle eri pelipaikoilla. Aamos tuo meidän pelaamiseen vahvaa levypallo-osaamista korkealta ja kovaa molemmissa päissä. Nyt toisena kautenaan miesten A-divarissa hän tulee olemaan hyökkäyspotentiaalillaan melkoinen ongelma vastustajille.”

Tapiolan Hongan miesten kausi käynnistyy kotiottelulla 7.10.2021, jolloin vieraaksi saapuu Pyrintö Akatemia A. Kausikorttimyynti käynnistyy tällä viikolla. Pian pääsee jälleen seuraamaan koripalloa paikan päällä Tapiolassa!