Laavaisen matka kasvattajaseurassa jatkuu Korisliigassa: ”Tämä on ollut pienestä asti unelmana”

Hongan miesten joukkuetta rakennetaan kohti korisliigakautta 2022-23. Ensimmäisenä ääneen päästetään toista sopimuskauttaan Hongan miesten edustusjoukkueessa aloittava ja joukkuetta liiganousuun kapteenina johdattanut Aamos Laavainen, 19.

Miesten joukkueen menestyksekäs kausi oli myös Aamos Laavaiselle läpimurtokausi. Korin alustaa tehokkaasti hallinnut, vasta 19 vuotta täyttävä Laavainen hoiti tonttinsa 10.1 pisteen ja 6.2 levypallon ottelukeskiarvolla. Nuori mies ei kumarrellut myöskään puolustuspäässä, vaan laittoi isojen miesten osastoa ulottuvuudellaan koville ottelu toisensa jälkeen.

Päävalmentaja Aapo Heinonen suitsuttaa Laavaisen viime kausia ja näkee tulevaisuuden kirkkaana: ”Aamos on ottanut viime vuosina valtavia kehitysaskeleita, eikä ihme. Työmoraali on erinomainen ja hallille tullaan aina valmiina laittamaan itsensä likoon. Uskon että Aamos yllättää taas monet tulevalla kaudella!”

Haastattelussa nyt Aamos Laavainen.

Upea kausi takana ja nyt edessä siintää Suomen korkein sarjataso. Mikä mielestäsi teki joukkueesta niin vahvan että kausi päättyi divarimestaruuteen ja liiganousuun?

”Meillä oli joukkueessa erinomainen joukkuehenki läpi kauden ja kaikki tiesi oman roolinsa. Oltiin myös kauden aikana noustu suht isoistakin tappioasemista voittoihin ja oltiin kasvettu sekä opittu niistä paljon. Kukaan meistä ei luovuttanut vaan tehtiin paljon töitä yhdessä tavoitteen toteuttamiseksi. Playoffs-vaiheessa läydettiin myös tärkeimmillä hetkillä peliin rentous, jonka kautta pääsimme hyödyntämään omat vahvuutemme.”

Olet Honkalaiskasvatti isolla H:lla. Mitä ajatuksia herättää nyt kovan työn jälkeen pelaaminen Suomen korkeimmalla sarjatasolla Korisliigassa?

”Todella hienoa päästä pelaamaan Korisliigaa nimenomaan Hongassa. Pienenä kävin todella paljon katsomossa seuraamassa Hongan liigapelejä ja ollut sieltä asti unelmana, että joskus itsekin pääsee kentälle samoissa merkeissä.”

Millainen on Aamos Laavaisen kesä? Mitä luvassa koripallon saralla? Entä sitten kun on vapaata koriskentiltä ja fysiikkaharjoittelusta?

Kesän vietän pääosin U20-maajoukkueen mukana ja siellä toivottovasti aina EM-kisoihin asti. Silloin kun en treeneissä ole, vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa, harrastan hieman muuta liikuntaa kuten suunnistusta, sekä oleskelen mökillä kesästä nauttien.

Tervetuloa katsomoon ensi kaudella, kun Laavainen joukkueineen ottaa uusia askeleita pelaajauralla! Kausikortit tulevat myyntiin pian. Tällä viikolla on luvassa myös lisää pelaajahaastatteluja sekä uusia pelaajasopimusuutisia. Nuori joukkue tulee saamaan rinnalleen myös kokemusta.