Kuvagalleria: Hongan 16-vuotiaat pojat Suomen mestareiksi 2022-23

16-vuotiaiden poikien SM-sarjan finaalit pelattiin täyspitkinä. Mestaruus ratkesi Kaarinassa kolmannessa kohtaamisessa, jonka Honka voitti 62-68.

Hongan pojat sijoittuivat runkosarjassa toiseksi, kahden sarjapisteen päähän runkosarjan voittaneesta ja finaalivastustajaksi päätyneestä Ura Basketista. Välierissä Hongan vastus oli BC Nokia. Nokialaiset laittoivat vastaan kovasti, mutta ensimmäisessä välieräottelussa uskomattoman loppukirin ottanut Honka kaatoi kotijoukkueen Nokialla kahdella pisteellä (75-77). Toinen välierätaisto käytiin Honkahallilla, jossa täyden katsomon huutomyrskyn siivittämänä, irtosi toinen finaalipaikkaan vaadittu voitto, loppulukemin 72-63.

Finaalisarja Uraa vastattiin uuden järjestelmän mukaisesti kotona Tapiolan urheiluhallilla. Ensimmäisessä kohtaamisessa Honka oli selkeästi valmiimpi pelaamaan ja otti niskalenkin vieraistaan selkein pistein 73-47. Seuraavaksi siirryttiin kamppailemaan mestaruudesta pieneen Littoisten monitoimitalon halliin, jonne honkalaisjoukkue sai mukaansa yli 50 henkisen faniryhmän. Tunnelma katossa! Ura Basket oli vahva kotonaan ja vei ottelusarjan kolmanteen, ratkaisevaan finaaliin loppulukemin 81-74.

Viimeinen ratkaiseva kohtaaminen pelattiin jälleen Littoisten monitoimitalolla 25.4. jonka päätteeksi honkalaiset pääsivät juhlimaan Suomen mestaruutta 2022-23!

Keskittynyt tunnelma ennen ottelua. Kuva: Arto Isotalo

Joukkueet valmiina kolmanteen ja ratkaisevaan finaaliotteluun. Kuva: Arto Isotalo

Odottavin fiiliksin katsomossa. Kohta mennään! Kuva: Arto Isotalo

Ottelu käyntiin! Matias Hemdahlin tavoitellessa palloa tip offista. Hemdahl auttoi joukkuettaan pudotuspeleissä vakuuttavan 13,6 pisteen, 8,0 levypallon ja 1,0 syötön ottelukeskiarvolla. Kuva: Arto Isotalo

Tunnelma nousee katsomossa! Kuva: Arto Isotalo

Joukkueen kapteeni Joonatan Uunila ajaa korille. Uunila oli liekeissä viimeisessä finaalissa, tehtaillen tilastoihin tehorivin: 17 pistettä, 7 levypalloa ja 4 koriin johtanutta syöttöä. Kuva: Arto Isotalo

Samu Adler rakentaa peliä. Adler on ollut joukkueen kovin pistenikkari läpi kauden 15,9 pinnan ottelukeskiarvolla. Kuva: Arto Isotalo

Riemu repeää summerin soidessa! Kuva: Arto Isotalo

Kirkkainta mitalia kaulaan joukkueelle ja valmennukselle: Lauri Järvinen ja Martti Sajantila sekä joukkueenjohtaja Heidi Adlerille. Kuva: Arto Isotalo

Mestaruuspokaali kapteeni Uunilalle. Kuva: Arto Isotalo

#Honkaleikkaasukkaa Kuva: Arto Isotalo